Επιπλέον, μεταρρυθμίσεις ζητούν από την Ελλάδα οι δανειστές της σύμφωνα με τους Financial Times προκειμένου η Αθήνα να λάβει το δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι ευρωπαϊκές χώρες ζητούν 38 συγκεκριμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στις δαπάνες και στο μισθολογικό. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι....
έχει στην κατοχή της έγγραφα, όπου παρουσιάζεται ένα ολόκληρο σχέδιο με επιπλέον μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη διαχείριση της χώρας από την κυβέρνηση στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις φέρεται να έχουν υποβληθεί σε τρία σημειώματα (Μνημόνιο), που καταλαμβάνουν συνολικά 90 σελίδες και όπως επισημαίνουν οι FT «είναι το τίμημα που συμφώνησε να πληρώσει η Ελλάδα για να λάβει τα 130 δισεκ. ευρώ».

Οι μεταρρυθμίσεις κυμαίνονται από τις αργές δικαστικές διαδικασίες, την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, έως την αγορά ενός νέου λογισμικού συστήματος και Η/Υ για τους εφοριακούς, την θεσμοθέτηση ενός κατώτατου ορίου αποθεμάτων πετρελαίου και την αλλαγή συνταγογράφησης φαρμάκων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι τα 38 μέτρα είναι ένας συνδυασμός από νόμους που πρέπει να ψηφιστούν στη βουλή, υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων, που επηρεάζουν το σύνολο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με του FT, ελάχιστα μόνο από τα μέτρα έχουν περάσει ή βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής τους, ενώ με τις 49 σελίδες του Μνημονίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες μεταρρυθμίσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Από:  kathimerini.gr
 
Top