Χιλιάδες επενδυτές, που είναι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, θα χάσουν τις οικονομίες τους. Πρόκειται για 11.000 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική αξία των τίτλων τους υπολογίζεται σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» θα γίνει με την υλοποίηση του PSI. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

«Κουρεύονται» και τα ομόλογα των πολιτών. Το επιβεβαίωσε....
χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι σε δεύτερη φάση «θα προστατευθούν με ειδικούς μηχανισμούς».

Το βέβαιο είναι πως με την υλοποίηση του PSI θα «κουρευτούν» τα ομόλογα 11.000 φυσικών προσώπων, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται από τραπεζικά στελέχη σε 5,5 με 6 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες επενδυτές θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει αγοράσει ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ύψους 200.000 ευρώ, με «κούρεμα» 53,5% χάνει 107.000 ευρώ από τίτλους που όταν αγοράστηκαν ήταν χαμηλού ρίσκου. Αφού ολοκληρωθούν οι ανταλλαγές των ομολόγων, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε αποζημίωση μερίδας των ομολογιούχων.

Περισσότερα στο: ethnos.gr
 
Top