Νέα συλλαλητήρια αύριο ενάντια στα μέτρα – σφαγείο

Εν όψει της ψήφισης στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις οι εργαζόμενοι βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, στα ξεχωριστά συλλαλητήρια που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και Π.Α.ΜΕ.
Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ημέρα στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο στη Βουλή.
Πυρά κατά της συγκυβέρνησης ρίχνει η Συνομοσπονδία, η οποία σε σχετική ανακοίνωση την κατηγορεί ότι «συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».
Παράλληλα χαρακτηρίζει «χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας» τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Συλλαλητήρια διοργανώνει και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Τετάρτη, την ώρα που  αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος με τον οποίο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της αντεργατικής επίθεσης. Ο εφαρμοστικός νόμος θα αφορά τη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ οι ανατροπές σε εργασιακά και μισθολογικά αναμένεται να προχωρήσουν μέσω κοινών υπουργικών αποφάσεων.
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει καθοριστεί στην Ομόνοια στις 5 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στα Γιάννενα 6.30 μ.μ. στο δημαρχείο. ΣτηνΚέρκυρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαρόκο. Πάτρα, 6 μ. μ., στην πλατεία Γεωργίου.
 
Top