Δίωξη σε βάρος προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση Energa και Hellas Power

Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με οσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power, ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα 7 μέλη της ΡΑΕ, που στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είχαν κληθεί ως ύποπτοι. Η κ. Παπανδρέου διενήργησε έρευνα μετά από πόρισμα της Αρχής για τοξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο διαπίστωνε φυγάδευση χρημάτων στο εξωτερικό εκ μέρους των δύο εταιρειών.
Για πέντε από τους κατηγορούμενους, εκπροσώπους των δύο εταιρειών, η εισαγγελέας διέταξε την απαγόρευση εξόδου από την χώρα.
 
Top