Μια συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, με πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο διεξαγωγής της, αλλά και το κόστος της διοργάνωσης... θα πραγματοποιήσει το Δ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συμπαράσταση της κεντρικής διοίκησης του Δήμου.
Της Αφροδίτης Χρυσοχόου
Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δ΄ ΚΑΠΗ και δημοτικός Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας του κ. Μπουτάρη, Λάζαρος Ζαχαριάδης, ανέφερε ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, όπως και τα περισσότερα έξοδα της εκδήλωσης πχ. οι μουσικοί και η ηχητική εγκατάσταση θα είναι εντελώς δωρεάν. Αφιλοκερδώς θα συμμετάσχει και η διοργανώτρια εταιρεία Stadium Events που ανέλαβε να κλείσει το Καυτατζόγλειο Στάδιο.
Ωστόσο παρά την επιμονή του κ. Ζαχαριάδη ότι η όλη διοργάνωση της συναυλίας θα είναι χωρίς κόστος για τους διοργανωτές, μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Ομάδας Δημιουργίας κας Λίτσα Κολοβού, έγινε γνωστό ότι η συναυλία δε θα είναι τελικά δωρεάν, αλλά θα κοστίσει στο ΚΑΠΗ το αστρονομικό ποσό των 203.000 ευρώ.
Σχεδόν 70 εκατομμύρια δραχμές…. Το κόστος αυτό μεταφράζεται σε έξοδα για τα σκηνικά, των ανθρώπων της ασφάλειας, και των ανθρώπων που θα δουλέψουν για την εκδήλωση. Η κυρία Κολοβού, η οποία είναι και μέλος του Δ΄ΚΑΠΗ, ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ζαχαριάδης δεν έφερε ποτέ προς έγκριση στο Δ.Σ του Κέντρου, το θέμα της υλοποίησης της συναυλίας.
Ερωτηματικά λοιπόν προκαλούν αρκετές ενέργειες του προέδρου του Δ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αφενός μεν γιατί απέφυγε να απαντήσει στο οικονομικό σκέλος της συναυλίας εμμένοντας ότι όλα είναι φιλική συμμετοχή, αφετέρου γιατί απέφυγε να φέρει προς έγκριση το θέμα στο Δ.Σ του ΚΑΠΗ.
Εύλογα λοιπόν καταθέτουμε ορισμένα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν ποτέ στη συνέντευξη Τύπου γιατί έληξε εσπευσμένα μετά τις καταγγελίες της κας Κολοβού. 
Πως θα καλύψει το Δ΄ΚΑΠΗ ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα και σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο; Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό των 203.000 ευρώ για τη συναυλία; Ποιος θα αναλάβει το χρέος; Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μουσικών και καλλιτεχνών ποιος τα αναλαμβάνει και από ποιον θα καλυφθούν;
Πως επιλέχθηκε η εταιρεία που ανέλαβε τη διοργάνωση; (έστω και αφιλοκερδώς) Γιατί επιλέχθηκε ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος ως παρουσιαστής της εκδήλωσης αφιέρωμα στον Μητροπάνο; (έστω και αφιλοκερδώς).
Δεν υπήρχαν άξιοι και ικανοί τοπικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί; Ποιος πλήρωσε το εισιτήριο του κ. Παπαδόπουλου για να παραβρεθεί στη σημερινή παρουσίαση και συνέντευξη; Ποιος πλήρωσε το μεσημεριανό φαγητό στον παρουσιαστή της εκδήλωσης; Εκτός κι αν έφυγε νηστικός… 
Την προκλητικότητα του κ. Παπαδόπουλου, που επιτέθηκε στην κυρία Κολοβού, ρωτώντας την αν προτείνει η παράταξή της να μη γίνει η συναυλία, δεν τη σχολιάζουμε γιατί ως υποψήφιος παρουσιαστής, δεν έχει απολύτως κανέναν θεσμικό ρόλο.
Στις σημερινές δύσκολες εποχές που βιώνουμε, είναι πρόκληση η πραγματοποίηση μιας συναυλίας με τέτοια οικονομικά μεγέθη. Όταν οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα λόγω κατάρρευσης του συστήματος υγείας, όταν ο κόσμος υποφέρει από την οικονομική κρίση, όταν περικόπτονται προνοιακά επιδόματα και η κοινωνική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου εξαντλείται στο να επιβάλλει πρόστιμα στους καταστηματάρχες για τις ταμπέλες των καταστημάτων τους όταν η πόλη της Θεσσαλονίκης βρωμάει από τα σκουπίδια που σχηματίζουν λόφους στους δρόμους της πόλης, το αντίδοτο δεν είναι το θέαμα. Έστω και φθηνό, όπως λένε, των 6 και 9 ευρώ που είναι οι τιμές πώλησης των εισιτηρίων.
Όλα αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Μαύρες, όπου ο λαός δεν είχε να φάει ψωμί και του έδιναν παντεσπάνι. Αλαζονικές νοοτροπίες σε ένα γκρίζο καθεστώς που εκπέμπει η πόλη, για να καλύψουμε τις ανεπάρκειές μας.
Από την άλλη οι όποιες εξηγήσεις των διοργανωτών, για δευτερεύοντα θέματα, δεν ήταν ούτε για παιδιά δημοτικού.
Και κάτι ακόμη. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη. Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο στιχουργός κ. Φίλιππος Γράψας.
Μια καλή κουβέντα οι διοργανωτές δεν είχαν να πουν για τον κ. Γράψα που έγραψε και το ομώνυμο τραγούδι;
kentrinews.gr
 
Top