Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/5/2012 οι Δημοτικoί Σύμβουλοι της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» (Μ. ΣΤΑΘΑΚΗ – Γ. ΚΑΡΔΑΡΑΣ) κατά την ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ συζήτηση έθεσαν τα παρακάτω θέματα:

     -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΑΝΕΥ ΑΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κατετέθη το ερώτημα, με ποιά άδεια λειτουργίας άνοιξαν και λειτουργούν οι ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ εντός της ΜΑΡΙΝΑΣ ΖΕΑΣ. Τόσο ο κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ, όσο και οι ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ δήλωσαν ότι το ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ είναι αρμόδιο για την εντός της Λιμενικής Ζώνης περιοχή.
Απαντήσαμε ότι είναι άλλο ζήτημα η αστυνόμευση της λιμενικής ζώνης της ΜΑΡΙΝΑΣ ΖΕΑΣ, που πράγματι ανήκει στο Λιμεναρχείο και άλλο η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων «παιδικής χαράς»-«παιδότοπου», όπου αρμόδια είναι η Πολεοδομία και οι Υπηρεσίες του Δήμου, όπως ακριβώς είναι αρμόδια για τα λειτουργούντα εντός της ΜΑΡΙΝΑΣ καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ κλπ. Κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, η ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ανήκει στη ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ, λες και είναι ανεξάρτητη επικράτεια, μη υποκείμενη στους ελληνικούς νόμους. ΑΛΛΑ πώς να τα βάλλει ο κος Δήμαρχος με τα συμφέροντα που τον στηρίζουν.
-ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Η απάντηση που έδωσε ο κος Δήμαρχος ήταν ότι οι ανά την Ελλάδα 4.000 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ δεν έχουν πληρωθεί από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – «στην οποία η Συμμαχία προσφεύγει μόνο για να ακυρώνει τις αποφάσεις για τη παραχώρηση των ΠΛΑΖ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ». Αν μη τι άλλο, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο κος Δήμαρχος έχει χιούμορ, μόνο που είναι «μαύρο χιούμορ», γιατί αφορά εργαζόμενους που είναι επί πέντε μήνες απλήρωτοι - και είναι ανάλγητο να κάνεις πολιτική με τον πόνο.
 
Top