Για το διακύβευμα των εκλογών θυμήθηκε να μιλήσει ο πρώην και πλέον αποτυχημένος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του... σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας.
Παράλληλα τόνισε πως εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου, ενω υπερασπίστηκε με πάθος το μνημόνιο και την καταστροφική επιλογή του για δημοψήφισμα.
Προφανώς... ξέχασε πως αυτός κι η παρέα του χρεοκόπησε μια χώρα και έστειλε στα τάρταρα της φτώχιας την κοινωνία.
Κατά τα λοιπά Παπανδρέου, είπε ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν συντηρητικές λογικές και χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζοντας πως «δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την μείωση του κράτους κ.α.» και προέβλεψε πως στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Super B της Πάτρας υπερασπίστηκε - αυτό δα έλειπε - για μια ακόμη φορά την επιλογή του για το δημοψήφισμα, λέγοντας ότι δεν θα ήταν ένα δημοψήφισμα για το ευρώ αλλά για το αν δεχονται οι Ελληνες ή όχι τη δανειακή σύμβαση. Είπε μάλιστα ότι πίστευε (!!!) πως η λαϊκή εντολή θα ήταν ισχυρή, ώστε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. 
Ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους  Σαρκοζί,  Μέρκελ και Μπαρόζο ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι, κατά τον Παπανδρέου, είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως είπε, αντέδρασε στην συνέχεια ο Νικολά Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
Σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε: «Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία» τόνισε.
«Σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις, όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
kentrinews.gr
 
Top