«Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά να σταματήσει επιτέλους να φυγομαχεί και να κρύβεται και να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο μαζί μου. Χωρίς κατασκευασμένους μονολόγους και με όποιον δημοσιογράφο τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα… Ας ορίσει και τον κ. Μιχελάκη, αρκεί να εμφανισθεί σε αντιπαράθεση που δεν θα είναι τυποποιημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στην Ελευσίνα.
Επιμένει η ΝΔ
Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει -έστω και την ύστατη στιγμή- αν αποδέχεται τα όσα όπως τονίζει είχαν συμφωνηθεί για το debate των δύο αρχηγών, κατηγορώντας τον παράλληλα πως «ο φόβος για την αποκάλυψη του πραγματικού τους προσώπου, τους οδηγεί στο να «πετούν τη μπάλα στην εξέδρα» και με «φιλολογικού τύπου» προσεγγίσεις να ζητούν τη μία συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, παρουσία πρακτικογράφου, την άλλη συζήτηση γαλλικού ή αμερικανικού τύπου, την άλλη τηλεμαχία αντίστοιχη του 2009, την άλλη συμμετοχή όλων των κομμάτων, την άλλη διαπραγμάτευση για τον αριθμό των δημοσιογράφων».
Η ΝΔ επιμένει ότι ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί την τηλεοπτική μονομαχία καθώς, όπως τονίζει, επιθυμεί «να στρέψει όλη την κουβέντα αποκλειστικά και μόνο στο παρασκήνιο και όχι στην ουσία».
Στη δήλωσή του, ο κ. Μουρούτης καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί «να συζητάμε μέχρι τις εκλογές περί «ανέμων και υδάτων», για να μακιγιάρουν έτσι την επικινδυνότητα των θέσεών τους», ξεκαθαρίζει πάντως πως η ΝΔ θα επιβάλλει η ουσία της συζήτησης να επικεντρωθεί στα πραγματικά διλήμματα των εκλογών.
«Θα τους επιβάλουμε να μιλήσουν για το που πραγματικά οδηγούν τους Έλληνες οι τυχοδιωκτικές απόψεις τους»,αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα πως «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να κάνει debate, ας κάνει με τις συνιστώσες του, μήπως και βρουν κοινές θέσεις. Ούτως ή άλλως, θα μας βρουν απέναντί τους, σε κάθε πόλη, χωριό, πλατεία, δρόμο, καφενείο, σε όλες τις τηλεοράσεις».
 
Top