Mε εντολή του Δημάρχου, Παντελή Ζουμπούλη θα αποσταλούν στη ΔΕΗ όλα τα στοιχεία των μη ηλεκτροδοτούμενων οικημάτων στα οποία διαμένουν κάτοικοι του Περάματος οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου. Ο αριθμός αυτών των νοικοκυριών υπολογίζεται στα 1.000 με 1.200 ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ο αριθμός είχε φθάσει κατά διαστήματα ακόμη και τα 2.000 σπίτια.
Παρά πάντως τη διάθεση του Δήμου να συνεργαστεί με τη ΔΕΗ προς όφελος των πολιτών που υποφέρουν εξαιτίας της διακοπής παροχής ρεύματος, ο Δήμαρχος υποστηρίζει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ εμπαίζει όχι μόνο τους Δημάρχους αλλά συνολικά την κοινωνία όταν ζητά στοιχεία αφού “η ίδια γνωρίζει πολύ καλά που και πότε έχει προχωρήσει σε διακοπές ηλεκτροδότησης”. Όπως καταγγέλλει μάλιστα ο κ.Ζουμπούλης πολλές φορές οι διακοπές ηλεκτροδότησης γίνονται ακόμη και Παρασκευή με αποτέλεσμα νοικοκυριά να μένουν χωρίς ρεύμα όλο το Σαββατοκύριακο ενώ αρκετές φορές τα συνεργεία προχωρούν σε… βανδαλισμούς κόβοντας τα καλώδια από τις κολώνες.
Με αφορμή δε τις συζητήσεις περί επιβάρυνσης όλων των τιμολογίων της ΔΕΗ με 0,50ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επανασυνδέσεων, προτείνει στην Επιχείρηση να ακολουθήσει το παράδειγμα και άλλων μεγάλων εταιρειών που «επιστρέφουν» ένα μέρος των κερδών τους μέσω προγραμμάτων “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” και να προχωρήσει στις επανασυνδέσεις χωρίς να μετακυλήσει το κόστος στους πελάτες της.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου, Παντελή Ζουμπούλη σε ΜΜΕ:
“Όπως φαίνεται η ΔΕΗ παίζει μαζί μας. Γνωρίζει πολύ καλά σε ποια νοικοκυριά έχει κόψει το ρεύμα. Έρχονται τα συνεργεία, άρα δεν μπορεί  να λέει ότι δεν ξέρει. Αυτό όμως που θα ήθελα επιπρόσθετα να καταγγείλω είναι ότι μερικές φορές φτάνει ακόμη και στο σημείο να κόβει την παροχή ακόμη και Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο φτωχός καταναλωτής- που μπορεί να πιεστεί για να πληρώσει ένα μέρος της οφειλής- να μένει όλο το Σαββατοκύριακο χωρίς ρεύμα και να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα που ανοίγουν και πάλι τα ταμεία της επιχείρησης. Άλλες πάλι φορές προχωρά ακόμη και σε βανδαλισμούς κόβοντας τα καλώδια από τις κολώνες....”
“Το θέμα το έχω θίξει στις αρμόδιες υπηρεσίας, αφού η παροχή ρεύματος έχει μειωθεί δραματικά. Από τις 18.000 παροχές που είχαμε στο Πέραμα ανά περιόδους φτάσαμε να ηλεκτροδοτούνται περίπου 15.000 με 16.000, δηλαδή περίπου το 10% των νοικοκυριών στην πόλη δεν είχαν ρεύμα. Αναμένω βέβαια την εγκύκλιο της ΔΕΗ για να μας πει τι θα κάνουμε, γιατί για παράδειγμα μέσα στον λογαριασμό είναι και το λεγόμενο χαράτσι όπου σε περιπτώσεις βέβαια όπου κάποιοι δεν το καταβάλλουν ο Δήμος δεν μεσολαβεί...”

“Ως Δήμαρχος, έχω προσπαθήσει και στον παρελθόν και πολύ πριν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση των τελευταίων ημερών, να βρω λύσεις σε δημότες του Περάματος που έρχονται απελπισμένοι και μου αναφέρουν ότι η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα. Ειδικότερα μάλιστα για το δικό μας Δήμο νομίζω θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθησία από την ΔΕΗ καθώς είναι γνωστό ότι η ανεργία και τα νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχιας στη δική μας πόλη, σπάνε όλα τα αρνητικά ρεκόρ...”
 
Top