Την συνδρομή της αστυνομίας ζήτησε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ώστε να μην επιτραπεί σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο, με αφορμή, όπως αναφέρει, τις φήμες που κυκλοφορούν περί διανομής τροφίμων και ρούχων σε χώρους που ανήκουν στο δήμο, ακόμη και την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου. Η παρέμβαση του δημάρχου έγινε μετά τη γνωστοποίηση των σχεδίων της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων το Σάββατο σε δημόσιους χώρους.
Σε επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά ταξίαρχο Ιωάννη Διαμαντόπουλο, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν».
» Ζητάμε λοιπόν τη συνδρομή σας ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις , φορείς, δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν «πανηγύρι» διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον ευτελισμό των συνανθρώπων μας», προστίθεται στην επιστολή.
Στη συνέχεια ο κ.Μιχαλολιάκος αναφέρει ότι η δημοτική αρχή της πόλης έχει χαράξει τη δική της στρατηγική για τη στήριξη των πολιτών που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και με τη βοήθεια της εκκλησίας, φορέων και μικρών και μεγάλων δωρητών, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα ώστε να μην μείνει «κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανείς συμπολίτης μας χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα».
«Αυτό το κάνουμε μήνες εφαρμόζοντας έναν αξιακό κώδικα που δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να τον παραβεί» τονίζει, καταλήγοντας στην επιστολή του ο δήμαρχος Πειραιά.
Η Χρυσή Αυγή, πάντως, με νεώτερη ανακοίνωσή της, αφού επικρίνει τον δήμαρχο για την απόφασή του να απαγορεύσει την κομματική εκδήλωση, αναφέρει ότι η διανομή τροφίμων θα γίνει κανονικά στα γραφεία του κόμματος στον Πειραιά.
Από την πλευρά τους ο δήμος Πειραιά, η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», στη Χριστουγεννιάτικη δράση: «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Άι-Βασίλης», συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ΣKAΪ, η Εθνική Τράπεζα και τα παιδιά της ένωσης «Μαζί για το παιδί», σε συνεργασία με το δήμο Πειραιά, συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας. Τα δώρα θα είναι για παιδιά όλων των ηλικιών.
 
Top