Δεκατρία χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις μετοχές φούσκες του 1999, η πρώτη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, κατέληξε στην αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
Στο εδώλιο κάθισαν για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, συνολικά 42 άτομα, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές και εφοπλιστές που κατηγορούνταν ότι χειραγώγησαν τις τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο, προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια κέρδη.
Τις πρώτες διώξεις για την υπόθεση είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, ενώ την ανάκριση είχε διενεργήσει η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία καταδικάστηκε στη συνέχεια σε κάθειρξη 12 ετών για τους χειρισμούς της.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώην ανακρίτρια κρίθηκε ένοχη του ότι χρηματίστηκε από τον επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλο, προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.
Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 15 Απριλίου, μετά από νέα έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.
Οι δικαστές έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο Χρηματιστήριο.
 
Top