Αντί να μειώσουν την τιμή του πετρελαίου,κάνουν....εκκλήσεις για τα τζάκια!...

Στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Υγείας με συνεχείς εκκλίσεις προς τους ασθενείς για τους...
κινδύνους της αιθαλομίχλης. 
Το υπουργείο αντί να απευθύνεις τις εκκλίσεις του προς το υπουργείο οικονομικών για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης -κάτι που θα ήταν και πιο αποτελεσματικό- επιμένει στις άσκοπες παροτρύνσεις του να μην χρησιμοποιούμε τα τζάκια.
Και πως ακριβώς θα ζεσταθεί ο ελληνικός λαός αφού το τζάκι είναι το μόνο μέσο που του έχει απομείνει; 
Εκτός από την παρότρυνση όμως να μη χρησιμοποιούμε τα τζάκια, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ειδικά οι χρονίως πάσχοντες καθώς η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αποπνικτική.
Ειδικότερα επισημαίνει πως τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ άτομα άνω των 65 ετών καλό θα ήταν να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.
Πάντως οι μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οιπροβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ς ατμοσφαιρικούς ρύπους αναμένεται να χτυπήσουν κόκκινο.
Γι αυτό και το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί τα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Τέλος η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι θα παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνουν τους πολίτες...
newsmessinia.blogspot.com
 
Top