Την πρώτη του διεθνή εμφάνιση μετά από 18 μήνες έκανε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο . Αυτό έγινε στην Νίκαια της Γαλλίας και στο 57ο Κύπελλο Χριστουγέννων, ένας... 
αγώνας που μετράει για το STAR LEAGUE και είχε βαθμό δυσκολίας 3.
Στην διοργάνωση έτρεξαν 33 σκάφη από 10 χώρες και ανάμεσά τους αγωνίστηκαν ο ολυμπιονίκης και 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ( 2 χρυσά ) Γάλλος Ξαβιέ και ο 2 φορές πρωταθλητής Ευρώπης Ιταλός Νέγκρι. Στις 6 ιστιοδρομίες που έγιναν ο Παπαθανασίου με πλήρωμα τον Αντώνη Τσότρα τερμάτισαν με τη σειρά 15,8,2,1,1,6 και κατάφεραν να κατακτήσουν την 2η θέση. Νικητής ανεδείχθη ο Ντ. Νέγκρι με πλήρωμα τον Σ. Λάμπερτενγκ, ενώ ο Ξαβιέ Ρόχαρτ με πλήρωμα τον Σ.Πόντρε κατέλαβαν την 3η θέση.
Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο Παπαθανασίου δήλωσε : "Στην αρχή του αγώνα πάθαμε ζημιά και γι' αυτό τερματίσαμε 15οι και 8οι. Αν το ξεκίνημά μας ήταν καλύτερο θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το χρυσό μετάλλιο . Σημασία έχει ότι μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στον κόσμο του Ολυμπιακού".
Επόμενοι αγώνες για τους Α.Παπαθανασίου -Α.Τσότρα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014 και το EUROLYMP.

fimotro
 
Top