Με την κήρυξη ενόχων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 12 από τους 13 κατηγορούμενους για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε σε ασφαλιστικά ταμεία πέφτει η αυλαία σήμερα, επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης, για την υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη το 2007...







Ύστερα από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία, το δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την κρίση του για το αποκαλούμενο σκάνδαλο των ομολόγων που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο.



Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ, Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΠΟΚΑ, Κωνσταντίνο Χρηστίδη. Ενόχους, επίσης, έκρινε και τους εκπρόσωπους των χρηματιστηριακών εταιριών και της τράπεζας που ενεπλάκησαν στην διαδρομή του ομολόγου που, κατά τη δικογραφία έφθασε υπερκοστολογημένο στα Ταμεία.



Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίνονται οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης (σ.σ. ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει), ο υπευθύνος της ΝΑΜ Χρηματιστηριακή, Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan, Χάρης Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης και το στέλεχος της Hyppovereinsbank, Ν. Μπούγος.



Η ενοχή των παραπάνω προσώπων αφορά κατά περίσταση για τα εξής αδικήματα: Απάτη από κοινού, απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή και εγκληματική οργάνωση.



Το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τον άλλοτε ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.



Η διαδικασία συνεχίζεται με την κρίση του δικαστηρίου επί των ποινών.



(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)





http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top