Την ανωτερότητά του απέναντι στον Παναθηναϊκό έπρεπε να δείξει χθες (29/05) στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το Ματ Λοτζέσκι.



Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιβλήθηκε του «αιώνιου» αντίπαλου στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον τρίτο τελικό των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και αυτό ήθελαν να αποδείξουν χθες στο ΟΑΚΑ.



Αναλυτικά τα όσα είπε…



-Τι άλλαξε ο Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσει το θετικό αποτέλεσμα;

«Είχαμε καλό ξεκίνημα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, βγάλαμε ενέργεια, παλέψαμε για κάθε μπάλα και τη γυρίσαμε σωστά. Στο τέλος, μια υπέρ μας διαφορά 16 πόντων εξαφανίστηκε, αλλά ένα μεγάλο καλάθι από το Βασίλη Σπανούλη, 45’’ πριν από τη λήξη, αποδείχτηκε αρκετό για να φύγουμε νικητές από το ΟΑΚΑ».



-Πόσο θετικά επέδρασε στην ψυχολογία της ομάδας η νίκη με διαφορά 25 πόντων στο ΣΕΦ;

«Πιστεύω πως κυρίως υποψιάσαμε τον Παναθηναϊκό και τον πεισμώσαμε. Ήξεραν πως θα πρέπει να παλέψουν σκληρά απέναντί μας. Αν νικήσεις με 5-6 πόντους εντός έδρας, τότε έχεις την ευκαιρία να κάνεις την έκπληξη εκτός έδρας, αλλά λόγω του μεγάλου εύρους της τιμής της διαφοράς ήταν έτοιμοι και μας περίμεναν. Από την άλλη, σίγουρα έπαιξε θετικό ρόλο η άνετη επικράτησή μας όσον αφορά στη δική μας ψυχολογία. Μας γέμισε εμπιστοσύνη για τον εαυτό μας. Ξέραμε πως ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά έπρεπε να το δείξουμε και στο ΟΑΚΑ χθες (29/05). Επομένως, από τη μία μας βοήθησε η νίκη με 25 πόντους στο δεύτερο τελικό, από την άλλη δεν μας βοήθησε, αφού οι αντίπαλοι ήταν έτοιμοι μετά τη βαριά ήττα τους».



-Το επιμέρους σκορ 20-12 υπέρ του Ολυμπιακού και τα τέσσερα τρίποντα στην τρίτη περίοδο έθεσαν τις βάσεις για το «μπρέικ»;

«Δεν είχαμε αρχίσει τόσο καλά στην τρίτη περίοδο, αλλά τελικά ευστόχησα σε ένα τρίποντο, ακολούθησαν ακόμα τρία από Σπανούλη, Μάντζαρη και Πέτγουεϊ και η διαφορά πήγε στο +16 (54-38). Ήταν μεγάλα σουτ που αδιαμφισβήτητα μας βοήθησαν να «σπάσουμε» το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού».



-Ματ, θα στεφθείτε πρωταθλητές την ερχόμενη Κυριακή (01/06) μέσα στην έδρα σας; Ποια είναι η προσωπική σου εκτίμηση;

«Ελπίζω πως ναι! Θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ με την ίδια νοοτροπία, την ίδια στρατηγική που εφαρμόσαμε στους τελευταίους δύο τελικούς κι αυτό να γίνει μπροστά στους φιλάθλους μας, που αξίζουν να μας δουν πρωταθλητές Ελλάδας».



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/05/blog-post_6286.html
 
Top