Χρειάστηκε να περάσουν είκοσι ένα χρόνια για να κάνει (ξανά) ο Ολυμπιακός «break» επί του Παναθηναϊκού σε τελική σειρά. Δικαίως, λοιπόν, η νίκη των ερυθρόλευκων στον 3ο τελικό χαρακτηρίστηκε ιστορική, αν και για τους πρωταγωνιστές το γεγονός αυτό δεν είχε και τόσο μεγάλη σημασία...



«Δεν το βλέπουμε έτσι ούτε εγώ ούτε οι συμπαίκτες μου» δήλωσε στο «Goal» ο Γιώργος Πρίντεζης.



«Κάναμε μια δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη, αλλά από κει και πέρα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είμαστε 2-1. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει κανένα πρωτάθλημα. Σίγουρα μεγάλο κίνητρο αποτέλεσε ο τρόπος που ξεκινήσαμε εδώ τη σειρά. Δεν ήταν ο καθρέπτης της πραγματικής μας εικόνας το πρώτο παιχνίδι. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και θέλουμε να το δείξουμε και την Κυριακή».



Ο διεθνής φόργουορντ δεν έκρυψε ποτέ τα ολυμπιακά του αισθήματα, ούτε βέβαια τα... «πούλησε». Πάντως, παρόλο που συνδυάζει τον παίκτη και τον οπαδό, δεν αντιμετωπίζει διαφορετικά αυτά ματς.



«Δεν νομίζω ότι παίζει συγκεκριμένο ρόλο. Ολοι γουστάρουμε που παίζουμε σε αυτή την ομάδα και τίποτα παραπάνω».



Τέλος στα... χαρίσματα!



Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και 16π., ωστόσο στα τελευταία λεπτά είδε την... κατάρα της ήττας να τον απειλεί. «Αν και ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο μεγαλύτερο μέρος, είχαμε πάλι κάποια κενά διαστήματα και κάποια χαμένα ριμπάουντ, που επέτρεψαν στον αντίπαλο να βρει ρυθμό και να επιστρέψει στο ματς. Αλλά αυτή τη φορά δεν θέλαμε να χαρίσουμε άλλη νίκη. Εχουμε χάσει κι άλλες φορές έτσι στο ΟΑΚΑ, έχοντας ουσιαστικά "δώσει" το παιχνίδι. Βέβαια, όταν το ματς πάει στον πόντο είναι φυσιολογικό να περνούν διάφορες αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου. Αν δεν κάνω λάθος, ο Παναθηναϊκός μείωσε και στους δύο πόντους... Εκεί σκέφτεσαι πως όλα είναι πιθανά, αλλά βγάλαμε μια καλή άμυνα στο τέλος, έβαλε ένα πολύ μεγάλο καλάθι ο Μπίλις και σίγουρα όλα αυτά μέτρησαν».



«Οσο καλύτεροι γίνεται...»



Στον δεύτερο τελικό ο Ολυµπιακός έκανε επίδειξη ισχύος και το ίδιο πρέπει να κάνει και την Κυριακή... «Πρέπει να είµαστε 100% συγκεντρωµένοι από το πρώτο λεπτό, γιατί είναι ένα παιχνίδι που κρίνει τίτλο και πρέπει να είµαστε όσο καλύτεροι γίνεται». Οσο καλύτεροι γίνεται θα πρέπει να είναι, όµως, και οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων». «Η ατµόσφαιρα ήταν αρκετά καλή. Το ιδανικό θα ήταν να φτάσουµε σε ένα σηµείο να είναι όλα κόσµια, αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσµος έχει προβλήµατα. Επιβάλλεται να κυλήσουν όλα ήρεµα και οµαλά στον τέταρτο αγώνα και να δώσουµε στον κόσµο µας τη χαρά να πανηγυρίσει το πρωτάθληµα».



Τέλος, το θέµα διαιτησία δεν «αγγίζει» τον διεθνή φόργουορντ. «Ποτέ δεν έχω µιλήσει για διαιτησία. Και ο λόγος που δεν το έχω κάνει είναι γιατί σαν Γιώργος θέλω να πιστεύω ότι η διαιτησία δεν είναι ποτέ άλλοθι. Πάντα όταν έχανα στο µυαλό µου υπήρχε ότι έχασα επειδή δεν ήµουν καλύτερος, οπότε έπρεπε να γίνω καλύτερος».







http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/05/blog-post_9822.html
 
Top