«Βόμβα» τίτλου στο... σπίτι του Παναθηναϊκού έβαλε ο Ολυμπιακός! Οι ερυθρόλευκοι έσπασαν τον περίφημο... νόμο του ΟΑΚΑ για τον οποίο πολύς λόγος έχει γίνει από... "αντικειμενικούς" και μη και επικρατώντας 64-69 έγιναν φαβορί για να σηκώσουν την κούπα στο ΣΕΦ!



Έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ είναι την προσεχή Πέμπτη ο Θρύλος! Οι ψυχωμένοι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, αν και στο τέλος πήγαν να... "αυτοκτονήσουν", τελικά έφυγαν για πρώτη φορά θριαμβευτές απ’ το ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό και έκανα το υπέρ τους 2-1 στη σειρά.



Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο (40-56), με τον «αιώνιο αντίπαλό» να είναι ξανά σε κακό βράδυ και να προσπαθεί στο τέλος να το γυρίσει, αλλά να μένει από… καύσιμα και να μπαίνει τέλος στο αήττητο 32 αγώνων στο «σπίτι» του σε τελικούς!



Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης με 14 πόντους (και κρίσιμο καλάθι στο φινάλε), τον ακολούθησαν σε απόδοση Πρίντεζης (13π.) και Πέτγουεϊ (12π.).



Πάλευαν ουσιαστικά μόνοι τους οι Διαμαντίδης (18π.) και Λάσμε (16π.) από πλευράς τριφυλλιού που παρουσίασε πολύ προβληματική εικόνα και είναι με την πλάτη στον τοίχο.



Στα καθαρά αγωνιστικά...



Με… τρίποντη διάθεση απ’ το ΣΕΦ (όπου είχε 13/25) μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα. Και μπόρεσε -προσωρινά- να... «παγώσει» το ΟΑΚΑ, παίρνοντας προβάδισμα με 4-12, χάρη σε δύο εύστοχα των Μάντζαρη και Λοτζέσκι. Ο Λάσμε έμοιαζε να παίζει μόνος του, αλλά μια μίνι βοήθεια που ήρθε απ’ τον Διαμαντίδη, έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στο 6’ στον πόντο. Οι «πράσινοι» έπαιζαν μονοδιάστατα, έκαναν το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, είχαν άσχημα ποσοστά στα δίποντα (τραβηγμένες μερικές επιλογές) και το… γλυκό ήρθε κι έδεσε, με τον Ντάνστον να ευστοχεί σε buzzer beater και να δίνει στους ερυθρολεύκους αέρα 5 πόντων, 15-21.



Κάποιες... εκλάμψεις απ’ τους Μπράμο και Διαμαντίδη δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό που διατηρούσε σχετικά εύκολα μια «καλή» διαφορά (20-28), έχοντας 8 λάθη σε 12 λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι «χτυπούσαν» άλλοτε με τον Σίμονς, άλλοτε με τον Ντάνστον και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και ο τελευταίος έδωσε διψήφια διαφορά υπέρ των παικτών του Θρύλου για πρώτη φορά (22-33). Χωρίς να διαφοροποιηθούν πολύ τα πράγματα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός επωφελήθηκε την κακή εικόνα των γηπεδούχων και πήγε στα αποδυτήρια με +8, 28-36.



Οι παίκτες του Αλβέρτη είχαν «χρυσή» ευκαιρία να πλησιάσουν και να ξανακάνουν το ματς ντέρμπι, αλλά ο Ματσιούλις έχασε τρεις βολές, η ομάδα του δεν επωφελήθηκε το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι έμειναν χωρίς καλάθι για τρία λεπτά και το τρίποντο του Λοτζέσκι… έβαλε θηλιά γύρω απ’ τον πράσινο λαιμό (30-39). Όσο κι αν προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός ώρες-ώρες να επιστρέψει, πάντα ο Θρύλος του τέλειωνε το όνειρο με σουτ απ’ τα 6,75. Μία ο Σπανούλης (32-44), την άλλη ο Μάντζαρης (36-47). Το "τριφύλλι" έμοιαζε να ‘χει παραδώσει... πνεύμα και ο ψυχωμένος Ολυμπιακός -με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ- δεν συγχώρησε τίποτα. Εξ’ ου και η εκτόξευση της διαφοράς στο 30’, 40-56!



Δεν φαινόταν πουθενά πως μπορούσε να αλλάξει κάτι. Απ’ αυτό το… πουθενά βέβαια, Διαμαντίδης και Μπράμος με δικές τους τρίποντες «βόμβες», έκαναν τον Παναθηναϊκό να «τρέξει» σερί 8-0 και διαμόρφωσαν το 48-56 στο 33’. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν αγχωμένη. Έκανε… μπαμ στις κινήσεις των ερυθρόλευκων που δεν μπορούσαν να σκοράρουν και οι «πράσινοι» όλο και ροκάνιζαν τη διαφορά! Και το -16… ξαφνικά έγινε 60-64 στο 38’. Ο Διαμαντίδης έκανε λάθος στην κρίσιμη ευκαιρία του "τριφυλλιού" να ισοφαρίσει, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, με τον Σπανούλη στην αντίπερα… όχθη να σκοράρει μετά από περίπου τρία λεπτά και στα 44’ να δίνει την ανάσα που χρειαζόταν ομάδα του (62-66). Ο Μπράμος είχε την ευκαιρία να δώσει νέο «νόημα» στο ματς, αλλά αστόχησε αμαρκάριστος σε τρίποντο, οι ελπίδες των γηπεδούχων εκμηδενίστηκαν και απλώς ο Σπανούλης απ’ τις βολές διαμόρφωσε το τελικό 64-69.



Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69



Παναθηναϊκός (Φ. Αλβέρτης): Μπράμος 6 (2), Φώτσης 2, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (2), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4



Ολυμπιακός (Γ. Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).



http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/05/blog-post_578.html
 
Top