Με την μεγάλη συναυλία «100 Κιθάρες για τον Πειραιά» ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι 100 κιθαριστές της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, ταξίδεψαν το φιλόμουσο κοινό σε εμβληματικά έργα της παγκοσμίας και ελληνικής μουσικής. Η εντυπωσιακή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μεταδόθηκε απευθείας στην τηλεόραση από την ΕΡΤ2.
Το έναυσμα της συναυλίας δόθηκε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, η οποία μέσα από έναν άκρως αισιόδοξο λόγο τόνωσε  το πολιτιστικό φρόνημα των θεατών.
Με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα  συνέπραξαν το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG Stelios and Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης), η σολίστ κιθάρας Μάρω Ραζή και οι εκρηκτικοί βιρτουόζοι των εγχόρδων «String Demons» (Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη).
Επιπλέον, εξίσου σημαντική υπήρξε η ενεργός παρουσία των σολίστ: Μιχάλη Σουρβίνου (κιθάρα), Σπύρου Τσιώλη (κιθάρα φλαμένγκο), Βάσιας Ζαχαροπούλου (σοπράνο), Όσβαλντ Αμιράλη (κοντραμπάσο) και Χάρη Παναγιωτόπουλου (ντραμς), που συνέβαλαν στην αρτιότητα της παράστασης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα για τη συγκεκριμένη συναυλία ήταν ενταγμένες  οι τοπικές ορχήστρες των Δημοτικών Ωδείων του Πειραιά, της Νίκαιας, της Καλλιθέας, του Αγίου Δημητρίου και του Αμαρουσίου καθώς και τα κιθαριστικά σύνολα  των Δυτικών Προαστίων, του Περιστερίου, της Παιανίας, των Βριλησσίων κ.α. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν αποκλειστικά σε υποτροφίες φοίτησης για αριστούχους μαθητές και σε παροχές οικονομικής διευκόλυνσης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.
 
Top