Την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να μπορέσει να αγοράσει τον Γιαννιώτα αναγνώρισε ο Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ μίλησε και για την επαφή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μόνο ως... δανεικό θα μπορούσε ο ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει τον Γιάννη Γιαννιώτα στο δυναμικό του, όπως παραδέχθηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης.

«Δεν έχουμε συζητήσει λεπτομέρειες ακόμα, όμως πρέπει να τονίσουμε πως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αγορά του ποδοσφαιριστή», τόνισε ο μεγαλομέτοχος του κυπριακού συλλόγου και αναφέρθηκε επίσης στην γνωριμία που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε βρεθεί για δικές του δουλείες στην Κύπρο:

«Δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο. Υπήρξε μία συνάντηση τυχαία και συζητούσαμε εφ’ όλης της ύλης, στο πλαίσιο μίας πρώτης γνωριμίας».

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου σκιαγράφησε το προφίλ του επόμενου προπονητή της ομάδας: «Θέλουμε να γνωρίσει το κυπριακό πρωτάθλημα και να ξέρει τις επιδιώξεις του ΑΠΟΕΛ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ»:

Για την κατάκτηση του κυπριακού πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ και την πορεία που είχε η ομάδα τη φετινή σεζόν: «Παρότι στην αρχή της σεζόν, βλέποντας το ρόστερ που είχαμε, θεωρούσαμε πως θα κατακτούσαμε και φέτος πιο εύκολα το πρωτάθλημα. Όμως στη διάρκεια της σεζόν και μετά τον αποκλεισμό μας από τα προκριματικά από την Αστάνα, μας βρήκε πληγωμένους, αλλάξαμε προπονητή τον Σεπτέμβριο και όταν παίξαμε στα γκρουπ του Europa League ήρθαν η κούραση και οι τραυματισμοί με κατά συνέπεια να έχουμε πρόβλημα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Με την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, αφού ήμασταν πίσω επτά βαθμούς και καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή. Με σκληρή δουλειά και πίστη φτάσαμε σε μία ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος».

Για το μέλλον του Γιάννη Γιαννιώτα: «Θα ήθελα να πω ότι ο παίκτης βοήθησε τα μέγιστα να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Ήταν μία μεγάλη προσθήκη τον Ιανουάριο και εκείνος θέλοντας να αποδείξει στον εαυτό του πως είναι σε καλή κατάσταση, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις. Όσον αφορά το μέλλον του, δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Είναι στην άδεια των πασχαλινών διακοπών. Με τον Ολυμπιακό έχουμε συζητήσει πως μόλις ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και οι δύο ομάδες θα συζητήσουμε εκ νέου την περίπτωσή του».

Για το αν υπήρξε τετ-α-τετ με τον διεθνή μεσοεπιθετικό: «Όχι, δεν έχουμε πει τίποτα. Τον ευχαρίστησα μόνο για την προσφορά του στην ομάδα. Θέλουμε να σεβαστούμε τον ποδοσφαιριστή και τον Ολυμπιακό. Αν δεν είναι στα πλάνα του Ολυμπιακού, τότε θα συζητήσουμε μαζί του και με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε συζητήσει λεπτομέρειες ακόμα, όμως πρέπει να τονίσουμε πως δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αγορά του ποδοσφαιριστή. Πρέπει να σεβαστώ, από τη στιγμή που έχω μιλήσει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, πως θα περιμένουμε τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα»

Για τον επόμενο προπονητή του ΑΠΟΕΛ: «Φέτος πήγαμε στα πλέι οφ του Champions Laegue. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε μία ομάδα (την Αστάνα) που την υποτιμήσαμε. Παίξαμε πρώτα στο γήπεδό της, τα οποίο έχει πλαστικό χορτάρι και αποκλειστήκαμε πρόωρα από τη διοργάνωση. Μετά τις διακοπές του Πάσχα θα συζητήσουμε για τον επόμενο προπονητή της ομάδας».

Για τις πληροφορίες που θέλουν τον ΑΠΟΕΛ να ενδιαφέρεται για τον Τόμας Κρίστιανσεν της ΑΕΚ Λάρνακας: «Έχει αρκετό καιρό που ακούγεται το όνομά του. Τον έχουν αποδεσμεύσει από την ΑΕΚ Λάρνακας, αφού και εκείνος θέλει να εργαστεί σε άλλη ομάδα την επόμενη σεζόν. Ας μην κρυβόμαστε, είναι στα υπ’ όψιν μας και ο Τόμας Κρίστιανσεν. Έχουμε και άλλα 4-5 ονόματα στη λίστα μας. Δεν θα έλεγα άσχημη τη φετινή σεζόν. Είχαμε τα φόντα να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Ένα γκολ στο 86’ μας απέκλεισε από τους ομίλους. Δεν θεωρώ αποτυχία τη συμμετοχή μας στους ομίλους του Europa League. Δεν είναι και τόσο εύκολο. Για εμάς είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να είμαστε στους ομίλους και των δύο διοργανώσεων.

Για το προφίλ του επόμενου προπονητή: «Ο προπονητής που ψάχνουμε θέλουμε να γνωρίσει το κυπριακό πρωτάθλημα και να ξέρει τις επιδιώξεις του ΑΠΟΕΛ. Έχει δημιουργηθεί η απαίτηση από τον κόσμο. Βάλαμε μόνοι μας τα προβλήματα στο… σπίτι μας. Για εμάς ο κύριος Κρίστιανσεν γνωρίζει τα τελευταία χρόνια την κυπριακή κουλτούρα και έχει τα φόντα πρωταθλητή, αλλά δεν θέλω να φωτογραφίσω κάποιον. Από την ημέρα που αποδεσμεύσαμε την κύριο Κετσπάγια είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με προτάσεις ποδοσφαιριστών. Αλλά και ο υπερεσιακός μας προπονητής κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαστε ικανοποιημένοι από την προσφορά του».

Για τα συμβόλαια που λήγουν, όπως των Πάρντο, Χαραλαμπίδη, Αντωνιάδη και Αλεξάνδρου: «Με τον Πάρντο έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις, όμως περιμέναμε να περάσουν τα κρίσιμα παιχνίδια. Είναι από τις άμεσες υποχρεώσεις μας. Όσον αφορά τις άλλες περιπτώσεις, θα περιμένουμε και τον επόμενο προπονητή, ενώ το ίδιο ισχύει και για παίκτες που δεν έχουμε μείνει ικανοποιημένοι. Είναι τρεις-τέσσερις παίκτες που ίσως προχωρήσουμε τις διαδικασίες αποχωρήσεών τους».

Για το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ την επόμενη σεζόν: «Θα προσπαθήσουμε να το μειώσουμε, αφού τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για αρκετούς συλλόγους. Οι πόροι εσόδων έχουν λιγοστέψει και εμείς θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό. Θα πρέπει να μειώσουμε 10 με 15% το μπάτζετ μας την επόμενη σεζόν».

Για την απουσία Κύπριων παικτών από τις ομάδες, κάτι που δεν ισχύει για τον ΑΠΟΕΛ: «Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της θητείας μου προσπαθώ να φέρω τους καλύτερους Κύπριους παίκτες στην ομάδα μας. Κάθε φορά που έχει αγώνες η Κύπρος, έχουμε πρόβλημα εμείς στις υποχρεώσεις μας. Παρακολουθούμε αρκετούς νεαρούς παίκτες, από 15 ετών και πάνω».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις συνεργασίας με τον Ολυμπιακό: «Όπως ξέρετε πολύ καλά, μετά την υπόθεση Ντε Βινσέντι που ήρθε από τον Ολυμπιακό στον ΑΠΟΕΛ έχουμε πολύ καλές σχέσεις οι δύο ομάδες. Μιλάμε για πιο ευρύτερη συνεργασία, όχι μόνο για την ανταλλαγή ποδοσφαιριστών. Αυτό θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο πλευρές».

Για τις πληροφορίες που τον ήθελαν να είχε συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο. Υπήρξε μία συνάντηση τυχαία και συζητούσαμε εφ’ όλης της ύλης, στο πλαίσιο μίας πρώτης γνωριμίας. Ο κύριος Μαρινάκης είχε έρθει στην Κύπρο για δικές του δουλείες. Εμείς είμαστε σε επαφή με τον κύριο Βρέντζο για περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν».

Για τους στόχους του ΑΠΟΕΛ την επόμενη σεζόν: «Στόχος μας είναι να περάσουμε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτά τα παιχνίδια είναι πιο… ύπουλα. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να προσέξει και ο Ολυμπιακός, αφού μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στον β’ ή στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/04/blog-post293_30.html
 
Top