Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ομάδων της Euroleague παρουσία εκπροσώπων του Ολυμπιακού, κατά την οποία εγκρίθηκε το καλεντάρι της νέας σεζόν.

Οι σύλλογοι των ομάδων της Euroleague και του EuroCup συναντήθηκαν στο Λονδίνο προκειμένου να μιλήσουν για τη νέα σεζόν. Τον Ολυμπιακό, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, εκπροσώπησαν οι Γιώργος Σκινδήλιας και Χρήστος Σταυρόπουλος.

Κατά τη συνάντηση η Euroleague απάντησε αρνητικά στην πρόταση της FIBA για συνάντηση και οι ομάδες συμφώνησαν με το σύστημα διεξαγωγής της νέας Euroleague και του EuroCup, εκτός από τη γαλλική ομοσπονδία.

Οι 16 ομάδες της Euroleague θα είναι από τέσσερις λίγκες (Αδριατική λίγκα, Γερμανία, Ισπανία και VTB League) κι ακολουθούν οι 11 ομάδες με συμβόλαιο Τύπου Α (Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας) κι η Πρωταθλήτρια EuroCup, Γαλατάσαραϊ.

Η Iσπανία θα έχει απευθείας πρόσβαση στην Euroleague από τη σεζόν 2017-18, ενώ τη σεζόν 2016-17 η θέση αυτή θα συμπληρωθεί με wild card.

Παράλληλα οι ομάδες συζήτησαν για τον τρόπο που θα διεξαχθεί η κανονική περίοδος, που από τη νέα σεζόν θα διαρκεί πέντε βδομάδες και κάθε βδομάδα θα έχει 2 αγωνιστικές και κάθε ομάδα θα έχει ένα παιχνίδι εντός κι ένα εκτός.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της ΑΕΚ στο EuroCup, όπως αναφέρει η ενημέρωση της Euroleague κι οι υπόλοιπες ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι μία από την Αδριατική λίγκα, μία από την Ισπανία, μία από τη VTB League, δύο από τη Γερμανία όπως και οι Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Λιέτουβος Ρίτας, Ζιελόνα Γκόρα και 5 wilds cards που έχουν ζητηθεί από την Αδριατική λίγκα, την Ιταλία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/04/blog-post431.html
 
Top