Τρελαμένος ο Νίκος Αλέφαντος στη στήλη του στο "sportdog.gr", με δύο άσους τού Ολυμπιακού κι έναν των Πρασίνων! Ποιος θυμίζει την παλιά δόξα τού Θρύλου και ποιος μπορεί να μοιάσει στον Ιταλό αμυντικό;

Αναλυτικά:

Πολλά λόγια δε χρειάζονται. Θα σας πω αλήθειες επειδή αγαπάω την ομάδα. Όλοι λένε για τα σέντερ μπακ αλλά εγώ σας είχα πει ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αλλού, ποιος να τα πει αυτά, αφού δεν ξέρουν μπάλα.

Το πρόβλημα είναι στα χαφ. Περνάνε ανενόχλητοι οι αντίπαλοι, τα χαφ δεν έχουν την ταχύτητα και τα κουράγια για να πρεσάρουν γρήγορα. Η ομάδα έχει γίνει αργή. Ο Καμπιάσο δεν έχει σχέση με τον παλιό Καμπιάσο, ο Μιλιβόγεβιτς είναι φιλότιμος αλλά δεν είναι γρήγορος, αγκομαχάνε τα χαφ. Ο Φορτούνης είναι σε τραγική κατάσταση, καμία σχέση με πέρσι, οπότε έχεις πρόβλημα μεγάλο εκεί.

Πίσω από τα χαφ, τα σέντερ μπακ δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη, χάνουνε τις μονομαχίες ακόμα και στον αέρα, δέχονται και μεγάλη πίεση επειδή δεν τους βοηθάνε τα χαφ, γι' αυτό μπάζεις.

Το σέντερ φορ επίσης είναι πρόβλημα, ας έβαλε το γκολ στο τέλος, δεν υπήρχε σε όλο το ματς, σταματάνε εκεί τα πάντα. Του δίνεις την μπάλα και περιμένεις κάτι από τον φορ σου, αλλά τίποτα. Ο Πάρντο επίσης ημιτελείς ενέργειες, ο δε Σεμπά δεν υπάρχει στο γκολ.

Εγώ πιστεύω στον Μαρινάκη, ευτυχώς που ο Ολυμπιακός σε αυτήν την κρίση τώρα έχει πρόεδρο τον Μαρινάκη. Θα τη φτιάξει την ομάδα. Θέλει έξι μεταγραφές ο Ολυμπιακός. Ήδη πήρε τον Μαρίν που είναι καλός παίκτης, και ακούω κι άλλα ονόματα καλών παικτών.

Οι αλλαγές του Μπέντο άργησαν πολύ. Πολύ ρε. Βλέπεις τον Ολυμπιακό να παραπαίει και τι κάνεις; Πρώτη αλλαγή ο Μάρτινς και μετά βάζεις τον Ντομίνγκες στην παράταση; Θα το έχανες το ματς! Πήγαινες για να το χάσεις. Ο Ντομίνγκες σε έσωσε. Μπήκε μέσα με προσωπικότητα, με δυνάμεις, σήκωσε τον Ολυμπιακό, έβαλε και την γκολάρα.

Στην παράταση αλλαγή ο Τσόρι; Με τέτοια χαφ; Από το ημίχρονο του αγώνα έπρεπε! Ο λυτρωτής του Ολυμπιακού ήταν αυτός.

Όπως ο Παναθηναϊκός, έκανε πολύ νωρίς τις αλλαγές και άλλαξε τον αγώνα.

Το πιο θετικό στοιχείο του Ολυμπιακού ήταν οι δύο νέοι, ο Μανθάτης και ο Ρέτσος. Αλέφαντος μιλάει: Εγώ δεν γουστάρω να βλέπω πιτσιρικάδες στον Ολυμπιακό, είμαι πολύ αυστηρός, δε θέλω να μικραίνει ο Ολυμπιακός και να δίνει ελπίδες στον ΠΑΟΚ για παράδειγμα ότι μπορεί να τον περάσει, όμως αυτή τη φορά είναι αλλιώς: Τα δύο παιδιά αξίζουν, θα γίνουν παικταράδες. Θα είναι έγκλημα να μην τους αναδείξει αυτούς τους δύο ο Ολυμπιακός. Είναι παικταράδες για την ηλικία τους.

Και τους έβλεπα από κοντά στο γήπεδο χθες, αέρινοι, τρεξίματα πάνω-κάτω, σωματικά προσόντα, όχι κουβαρίστρες, ξέρουν μπάλα. Ο Μανθάτης που μπήκε αλλαγή μού θυμίζει Καραπιάλη και ο Ρέτσος είναι τσακάλι, έβγαλε όλο το ματς και την παράταση ενώ άλλοι πέφτανε με κράμπες κάτω. Και έπαιξε για πρώτη φορά το παιδί δεξί μπακ, ενώ είναι στόπερ.

Και σημειώστε το αυτό που λέω, αν είσαι προπονητής μάγκας, τον Ρέτσο μπορείς να τον αναδείξεις ως σπουδαίο αμυντικό χαφ! Βάλε τον μπροστά από τα δύο στόπερ να μην περνάει κουνούπι! Και να σου φτιάχνει και παιχνίδι.

Κι αν βρεις καλούς στόπερ, μπορείς να παίξεις και με τρεις στόπερ όπως η Γιουβέντους, να τον αναδείξεις τον μικρό ως νέο Κιελίνι.

Ο Παναθηναϊκός με τα τρία στόπερ πίσω έχει σοβαρευτεί. Παικταράς ο Μολέδο και αυτή τη φορά ήταν πολύ καλός και ο Ιβάνοφ.

Αλλαγές από το ημίχρονο έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού! Έτσι έπρεπε. Και άλλαξε τον αγώνα. Έξω ο Λεντέσμα που σας έλεγα ότι τον έχουν παρουσιάσει παικταρά οι δημοσιογράφοι ενώ είναι βαδιστής, μέσα ο Λουντ, έξω ο Ιμπάρμπο μέσα ο Λέτο.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ομάδα της πλάκας. Βελτιωμένος πάντως ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Παναθηναϊκός που δεν έχει σχέση με πέρσι.

Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα, έτσι όπως είναι τώρα δεν παίρνει το πρωτάθλημα. Ο Μαρινάκης όμως θα τη φτιάξει την ομάδα και θα δούμε άλλο Ολυμπιακό, το πιστεύω.

Θυμάστε τι σας έλεγα για τον Άγιαξ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ; Ότι είναι ο χειρότερος Άγιαξ στην ιστορία του, δεκαετίες τον βλέπω. Τέσσερα γκολ από τη Ροστόφ έφαγε μετά και αποκλείστηκε.

Αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό μπορεί να τον σώσει -και θα τον σώσει- μόνο ένας άνθρωπος: Λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του. Και στο κάτω-κάτω δεν αποκλείστηκε για να κλαίμε...

Νούμερο ένα αντίπαλο του Ολυμπιακού βλέπω τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ θα γίνει επικίνδυνος αν βρει έναν σέντερ φορ γρήγορο και γκολτζή.

Μπορεί να φτιαχτεί ο Ολυμπιακός. Στοπεράρα θέλει και σεντερφοράρα. Και οι δύο μικροί να προσεχτούν και να αναδειχτούν, δίνουν άλλο αέρα. Στη φωτιά μπήκαν χθες και τα κατάφεραν.

http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/08/blog-post_1771.html
 
Top