Φαβορί για κατάκτηση τίτλων στη Volleyleague έχρισε τον Ολυμπιακό, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Μάριος Γκιούρδας.

«Μπορεί την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό», είπε για την Εθνική Ανδρών.

Τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ομάδες της Volleyleague, σχολίασε ο Μάριος Γκιούρδας, σχολιάζοντας παράλληλα και την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο τιμ μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναφέρθηκε στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα, τονίζοντας την πίστη του ότι θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού.

«Δύσκολα θα έρθει ο Φιλίποφ», σχολίασε για την κατάσταση του 26χρονου πασαδόρου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση.

Αναλυτικά, όσα είπε :

Για το πώς του φαίνεται ότι έχει περάσει από τους αγωνιστικούς χώρους σε άλλο πόστο του βόλεϊ: «Είναι εντελώς διαφορετικό. Χρειάζεται να συνεργαστείς με πολύ κόσμο, να κανονίσεις για 20-25 άτομα. Ως αθλητής το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η προπόνησή σου. Δεν σκέφτομαι να μπω να παίξω. Μου λείπει πολλές φορές, όταν βλέπω την ομάδα να αγωνίζεται. Μου λείπει ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα του γηπέδου, όχι τόσο οι προπονήσεις».

Για τα φιλικά της Εθνικής κόντρα στη Λετονία: «Σίγουρα, με αυτά τα φιλικά δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Έχουν γίνει πολύ νωρίς. Η ομάδα είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις με μπάλα. Είχαμε δουλέψει περισσότερο σε ενδυνάμωση στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Τα φιλικά αυτά ήταν προσαρμογής, να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους, δεν βγαίνουν συμπεράσματα. Έπρεπε να δοθούν αυτοί οι αγώνες, τους είχαμε κλείσει εδώ και καιρό. Χάλασε ο προγραμματισμός, γιατί χάσαμε μια εβδομάδα προπονήσεων, λόγω κάποιων προβλημάτων. Στο τουρνουά της Σμύρνης θα μπορούμε να δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα αγωνιστικά».

Για την απουσία του Ντίμα Φιλίποφ από την Εθνική, λόγω του τραυματισμού του στη μέση: «Δεν έχει έρθει φέτος στις προπονήσεις. Δεν ξέρω, καν, αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα έρθει καθόλου. Έχει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει καλά. Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Θα πρέπει ο ίδιος να το αποφασίσει. Είναι δύσκολο για κάποιον να πάρει την απόφαση να μπει χειρουργείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπαθείς να εξαντλήσεις κάθε άλλη πιθανότητα. Μακάρι να μην χρειαστεί, αλλά αυτό που λέει το ιατρικό επιτελείο είναι ότι δύσκολα θα το ξεπεράσει χωρίς επέμβαση».

Για το πρωτάθλημα της Volleyleague: «Πέρυσι και πρόπερσι είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια, κυρίως μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες αξιόλογες κινήσεις για να επιστρέψει στους τίτλους. Θεωρώ πως έχει τον πρώτο λόγο, αν δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, να πρωταγωνιστήσει και να πάρει τίτλους. Είναι ένα πρωτάθλημα, όμως, που μπορούν να γίνουν εκπλήξεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει δύο τίτλους, με ενίσχυση που έκανε τον Δεκέμβριο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ καλή παρουσία, αλλά δεν ξέρω πόσο θα μπορέσει να διεκδικήσει τίτλο. Έχει πολύ καλό σύνολο και σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικός».

Για τον όμιλο της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού: «Έχουμε καλό υλικό. Παίκτες με ικανότητες, που μπορούν να φτάσουν την ομάδα ψηλά. Σε έναν τέτοιο όμιλο, όμως, (σ.σ. με Βέλγιο, Ουκρανία, Μολδαβία) μπορούμε να βγούμε πρώτοι, αλλά μπορούμε και να μην πάμε καν στα μπαράζ. Σίγουρα, όμως, είναι στις δυνατότητές μας. Υπάρχουν βέβαια αρκετά προβλήματα και λόγω των εκλογών της ομοσπονδίας, το κομμάτι της οργάνωσης γίνεται δυσλειτουργικό. Προσπαθούμε με αρκετή θέληση να προσπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκουμε καθημερινά μπροστά μας».

Για τους αντιπάλους στο Ευρωπαϊκό: «Το Βέλγιο είναι σαφώς η πιο δυνατή ομάδα από τις υπόλοιπες. Την Μολδαβία δεν την γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να τη φοβόμαστε. Οι Ουκρανοί αντιμετώπισαν κάποια εσωτερικά προβλήματα, δεν ξέρω πως θα τα αντιμετωπίσουν, αλλά πάντα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο βόλεϊ».

Για την Κοζάνη, που θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά των προκριματικών του Ευρωπαϊκού: «Αυτό που ζήσαμε στην Κοζάνη, στο World League, ήταν φανταστικό. Ήταν όλοι κοντά μας, οι εγκαταστάσεις ήταν εκπληκτικές. Έτσι επιλέξαμε να πάμε και πάλι εκεί, για να τους ανταποδώσουμε αυτό που μας προσέφεραν. Το γήπεδο είναι πολύ όμορφο, λειτούργησε πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση και αυτό δείχνει τη θέληση και την προσπάθειά των ανθρώπων».

http://olympiacos-blog.blogspot.com/
 
Top