Moναδικός για ακόμα μία φορά ο Νίκος Αλέφαντος, αναλύει στο "sportdog" το Ατρόμητος - Ολυμπιακός, το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, ενώ κάνει αναφορά και στο επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Από όλες τις ομάδες που έχω δει φέτος, ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο υλικό. Αν δεν το βλέπει αυτό κάποιος, τι να πω. Ο Ολυμπιακός έχει δύο 11άδες.

Δεν παίζει όμως τη μπάλα που θέλουμε. Εγώ διαφωνώ με αυτά που λένε ότι θέλει χρόνο μια ομάδα για να φτιαχτεί. Αν είσαι καλός προπονητής και έχεις καλούς παίκτες, φτιάχνεται γρήγορα η ομάδα. Και πέρσι νέα ομάδα ήταν, πάλι είχαν γίνει πολλές μεταγραφές, αλλά πήρε το πρωτάθλημα με περίπατο και έπαιξε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν πολύ καλός ο Ατρόμητος με τον Ολυμπιακό, έχει ανέβει με τον Κορακάκη ο οποίος στήνει την ομάδα καλύτερα από τον Δέλλα. Ήταν διαβασμένος, γρήγορος ο Ατρόμητος, έκανε ευκαιρίες στο α' ημίχρονο, μπορούσε να προηγηθεί.

Δεν έπιασε μεγάλη απόδοση ο Ολυμπιακός αλλά έχει καλούς παίκτες και μία ενέργεια του Φορτούνη και κεφαλιά του Ιντέγε πήρε το ματς. Πέρασε από δυνατή έδρα και έδρα κακό δαίμονα.

Τώρα πρέπει πάση θυσία να νικήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Νικώντας αυτό το ματς σε ένα Καραϊσκάκη πύρινο, τους αφήνει 7 βαθμούς πίσω όλους. Και πάει φουλ για το πρωτάθλημα ξανά ο Μαρινάκης ενώ τον είχαν τελειωμένο.

Σας είχα πει το καλοκαίρι ότι είναι σκύλος αυτός, δεν θα τους αφήσει να του το πάρουν ούτε φέτος, είναι αγωνιστής.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα κρίνει το μέλλον του Μπέντο. Αυτό λέει η εμπειρία μου.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου πρόβλεψη για το ματς. Με τον ΠΑΟΚ είχα πει ότι βλέπω Ολυμπιακό. Τώρα δεν θα πω τίποτα. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα, έχει παίκτες, αλλά δεν έχει προπονητή καλό, κάνει λάθη ο Στραματσόνι.

Τον Γενάρη στις μεταγραφές χρειαζόμαστε απαραίτητα έναν γρήγορο ξένο στόπερ για να δέσεις πίσω. Η επιστροφή του Ομάρ είναι σπουδαία, ο Φιγκέιρας είναι σκληροτράχυλος, τα στόπερ όμως είναι το μεγάλο θέμα.

Από τη μέση και μπροστά κινείται ο Παναθηναϊκός καλά. Ο Λέτο ήταν φοβερός τώρα όσο είχε δυνάμεις.

Στην ερώτηση του Θέμη γιατί καταρρέει σε πολλά ματς στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟ, η απάντησή μου είναι ότι φταίει ο προπονητής καθαρά. Σημαίνει ότι δεν κάνει καλή δουλειά.

Ο Ολυμπιακός αυτά τα χρόνια ανεβαίνει στο β' ημίχρονο. Και στις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού αυτό γίνεται. Το να καταρρέει ο Παναθηναϊκός στο β' ημίχρονο είναι θέμα δουλειάς του προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες αλλά δεν τους αξιοποιεί. Πάντως το μεγάλο πρόβλημα το έχω ξαναπεί είναι άμα δεν σκοράρει ο Μπεργκ. Οι άλλοι είναι δύσκολοι στο γκολ.

Βλέπω αυτόν τον Ιμπάρμπο με τα ψηλά πόδια σαν 400άρης, μου θυμίζει τα ψηλά πόδια του Μπέιλ στη Ρεάλ, μεταγραφή 100 εκ. ευρώ αλλά δεν μπορεί να βάζει γκολ, οι άλλοι τα βάζουνε. Ο Ιμπάρμπο μπορεί να σου κάνει άνα πάσα στιγμή μια καλή ενέργεια και μετά να μπερδευτεί μόνος του.

ΠΑΟΚ- ΑΕΚ δεν βλεπότανε το ματς, θέλουνε αυτές οι ομάδες να πάρουν πρωτάθλημα με τέτοια εμφάνιση; Χωρίς φορ, με έναν Αλμέιδα βαρύ η ΑΕΚ, δεν υπήρχε, αυτός ήταν αργός στα νιάτα του, πόσο μάλλον τώρα.

Ο ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη τον χασογκόλη και χωρίς ταχύτητα, ενώ οι ακριανοί του είναι γρήγοροι, δεν με ακούνε που τους λέω ότι με Αθανασιάδη δεν θα πάρουνε πρωτάθλημα ποτέ. Τα βλέπουν φέτος πάλι.

Ο Μπίεσβαρ τεχνιτάκος αλλά όταν χάσει τη μπάλα φεύγουν όλοι προς την εστία του, τον είδα και στο Καραϊσκάκη που μπήκε αλλαγή και ήταν αρνητικός.

Πώς θα βγουν αυτοί οι παίκτες πρωταθλητές, θα φτύσουν αίμα. Δεν βελτιώνεται από προπονητή ο Πλατέλας, αυτός είναι. Δεν παίρνει βελτίωση από προπονητή ο Χριστοδουλόπουλος, αυτός είναι. Δεν βελτιώνεται ο Αλμέιδα, αυτός είναι. Σαν... παλαιστής!

Να αφήσουν τώρα τις Αστάνες, δεν έχει αίγλη το Γιουρόπα, άλλο πράγμα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ στη δόξα και στα λεφτά. Να ρίξουν όλο το βάρος στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ μεγάλο ματς αυτό στο Καραϊσκάκη. Νικώντας και τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός κόβει τα πόδια σε όλους τους αντιπάλους του.
http://olympiacos-blog.blogspot.com/2016/10/blog-post_1196.html
 
Top