Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του,  τον Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο του Ρωσικού Αντιτορπιλικού «SMETLIVY» κ. S. Savchenkov και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:
«Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Κυβερνήτη και τον Διοικητή της Μοίρας του Ναυτικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας Ελλάδος – Ρωσίας και για να τιμήσουν τους παλαιούς δεσμούς που έχουμε με τη Ρωσία και κυρίως με τη Βασίλισσα Όλγα της Ελλάδος, η οποία προήρχετο  από την πατρίδα τους.
Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις επί των θεμάτων των Ελληνορωσικών σχέσεων σε φιλικό επίπεδο. Τους ενημερώσαμε και για το Νεκροταφείο της «Ανάστασης» που συμμετέχουν σε ένα κομμάτι και οι Ρώσοι πεσόντες σε περίοδο πολέμου. Οι άνθρωποι αποχώρησαν ευχαριστημένοι  και μας ευχαρίστησαν για την όλη συμπεριφορά της Ελλάδος απέναντι στη Ρωσία». 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια τιμητική πλακέτα  και το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού». Από την πλευρά του ο κ. Savchenkov προσέφερε στον κ. Δαβάκη  ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες του πλοίου. 
 
Top