«Τις βραδινές ώρες της 28 ης Οκτωβρίου 2016, ασυνείδητοι έριξαν φωτοβολίδα στην πλατεία Μέμου, προκαλώντας πυρκαγιά και την μερική καταστροφή ενός από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πεύκα της πλατείας. Χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η πυρκαγιά δεν το κατέστρεψε ολοκληρωτικά. Ο Δήμος Κορυδαλλού και η υπηρεσία πρασίνου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία του και σήμερα το πρωί ειδικό συνεργείο προχώρησε σε κόψιμο των καμένων κλαδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο δέντρο, στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας, έγινε ειδική κατασκευή προστασίας και υποστήριξης του.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα καταστροφών της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Πλατείες, παιδικές χαρές και δημοτικά κτίρια πέφτουν συχνά θύματα βανδαλισμών, οι οποίες επαναλαμβάνονται και μετά από τις επεμβάσεις αποκατάστασης της δημοτικής αρχής. Βανδαλισμοί, οι οποίοι, πέρα από τα λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα, προκαλούν συνεχή οικονομική αιμορραγία του Δήμου.

Με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού στους Δήμους, την απαγόρευση των προσλήψεων και την αδυναμία φύλαξης εκ μέρους τους, μόνη λύση είναι η αύξηση της αστυνόμευσης και των περιπολιών στους δημόσιους χώρους, οι οποίες μπορούν να περιορίσουν τη δράση βάρβαρων και ασυνείδητων».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top