Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατά την οποία τιμήθηκε ο κ. Παντελής Μπούμπουρας, για τις δραστηριότητες στήριξης και προβολής του ελληνικού πολιτισμού στην Οδησσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πειραιάς και η Οδησσός είναι αδελφοποιημένες πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μώραλης,  συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Μελά, Αλέξανδρο Αργουδέλη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δ.Θ.Π. κ. Νίκο Διαμαντή, επισκέφθηκαν από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2016 την Οδησσό,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 222 ετών από την ίδρυσή της.

Παρόντες στην εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η παρουσία μου στην εκδήλωση, αφορά στο γεγονός ότι ο Πειραιάς και η Οδησσός είναι αδελφοποιημένες πόλεις. Πριν δύο μήνες, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Οδησσό,  στο πλαίσιο του εορτασμού των 222 ετών της πόλης, μετά από πρόσκληση του κ. Μπούμπουρα και διαπίστωσα το σημαντικό έργο που έχει κάνει στην Οδησσό για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ομογένειας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα. Λαμβάνει δε πολλές πρωτοβουλίες στο μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, όπως με τον ανδριάντα του Μαρασλή και μια σειρά πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας στην Οδησσό, μια πόλη που έχει διαχρονικά έντονο το ελληνικό στοιχείο. 
Μακάρι να υπήρχαν άνθρωποι σαν τον Παντελή Μπούμπουρα, γιατί με τις δυσκολίες που περνά το ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια, έρχεται να συμπληρώσει απαραίτητα κενά. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν θα μπορούσα ως Δήμαρχος Πειραιά να λείπω από τη βράβευση αυτή και εύχομαι να τα ξαναπούμε στην Οδησσό».
 
Top