Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Αγαπώ και προστατεύω το πράσινο της πόλης μου», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνίας του Δήμου Κορυδαλλού. Στη διάρκεια της ημερίδας  παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης μαθητών, που υλοποίησε η υπηρεσία πρασίνου σε 9 σχολεία του Δήμου. 
Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του προγράμματος, που έχει στόχο να εμπνεύσει τους μελλοντικούς πολίτες του Κορυδαλλού να σεβαστούν και βεβαίως να συμβάλλουν στην φροντίδα και στην αύξηση του αστικού  και του περιαστικού πρασίνου.  Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο ανάπλασης της έκτασης των 10 στρεμμάτων των πρώην γυναικείων φυλακών θα ξεκινήσει ως το φθινόπωρο και θα αποτελεί ένα νέο χώρο πρασίνου, μαζί με τις άλλες δραστηριότητες αναψυχής, που θα περιλαμβάνει. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστεί το νέο σύγχρονο Κολυμβητήριο, το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα. 
Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρία Διακάτου, αναφέρθηκε στον στόχο της υπηρεσίας που είναι η συντήρηση και ο εμπλουτισμός του πρασίνου, υπογραμμίζοντας ότι γι΄ αυτό χρειάζεται η αρωγή των πολιτών για την προστασία και τη διαχείρισή του. 
Ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος από τα στελέχη της υπηρεσίας Πρασίνου, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των περιβαλλοντικών ομάδων και φυσικά τους μαθητές, που ανέδειξαν τη σημασία του αστικού πρασίνου στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Τα παιδιά εξέπεμψαν μήνυμα αισιοδοξίας, τόσο με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, όσο και με την ενεργή συμμετοχή τους στην εκδήλωση. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Γιώργος Βούλγαρης και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Αλεξάνδρα Σούρμπη.
Παρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννα Καλομπράτσου και Ελευθερία Κωτσίδου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Γαλανοπούλου, Παύλος Γερακάρης, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, η Πρόεδρος της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σταυρούλα Αλεξάκη και Γιώργος Βιδάλης . 

http://www.pireasnews.gr/
 
Top