Έντονη δυσοσμία επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Τα φαινόμενα δυσοσμίας στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά και ιδιαίτερα στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι είναι αλλεπάλληλα, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Οι ΚΟΒ Κερατσινίου και Δραπετσώνας του ΚΚΕ εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση: «Έντονη δυσοσμία υπάρχει από το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Η κατάσταση στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή μας, θα γίνεται αφόρητη όσο ζεσταίνει ο καιρός. Αφόρητη εξαιτίας μιας πολιτικής που στο όνομα της ανάπτυξης προτάσσει την ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για κερδοφορία, ενώ για τους εργαζόμενους και το λαό υπάρχει ξήλωμα δικαιωμάτων, υποβάθμιση της ζωής.
Δεν πάει άλλο! Είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που απλόχερα έδωσε την άδεια αλλά και ζεστό χρήμα (περίπου 1,5 εκατ. €) στον επιχειρηματία Μελισσανίδη να επεκτείνει τις δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του. Ευθύνες έχουν και η περιφέρεια κι ο Δήμος που βάζουν πλάτη στα επιχειρηματικά σχέδια, όσο κι αν παριστάνουν τους αγανακτισμένους και τους ανήξερους. Παλιά τους τέχνη κόσκινο…
Οι ΚΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των φορέων που προγραμματίζονται και διεκδικούν:
  • Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της "Oil-One". Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.
  • Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.
Το ΚΚΕ κατέθεσε ξανά ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής δικαιούμαστε να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος με δράσεις και υποδομές που θα βελτιώνουν τη ζωή μας, που θα καλύπτουν ανάγκες που η αντιλαϊκή πολιτική νυν και πρώην κυβερνήσεων μας στερούν».
http://www.pireasnews.gr/
 
Top