Ξεκινά σήμερα στη Μαρίνα Ζέας το 17ο East Med Yacht Show της έκθεσης τουριστικών σκαφών που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στον Πειραιά. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος σημείωσε σχετικά ότι «στόχος είναι να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι εδώ, είναι ασφαλής, ότι ο τουρισμός έχει εκτοξευτεί στα ύψη.  Θέλουμε να εμπεδώσει ο κάθε ξένος επισκέπτης, τι πραγματικά σημαίνει Ελλάδα.  Ενωμένοι θα βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, καθώς δύο είναι οι πυλώνες της: H ναυτιλία και ο τουρισμός». 

Ο κ. Στελλιάτος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου για την έκθεση έκανε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε αναφέροντας ότι μετά από 10 χρόνια κρίσης στις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών τουριστικών σκαφών, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017  βρίσκεται στο 80 -100%. 

Κυρίως εξαιτίας του ότι η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα, μέσα στο αλαλούμ που γίνεται στην περιοχή μας, καθώς και λόγω της αμέριστης βοήθειας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα του Υπουργού και των ενεργειών του Λιμενικού Σώματος για την πάταξη των παράνομων ναυλώσεων, που είναι και ο βασικός λόγος που τα ελληνικά σκάφη δεν παραμένουν δεμένα στις Μαρίνες όπως τόσα χρόνια.

Επίσης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 17o East Med Yacht Show 2018,  θα είναι το μεγαλύτερο show  που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θα έχουμε όλη η γκάμα των επαγγελματικών ελληνικών σκαφών, εικοσάμετρα ταχύπλοα, catamaran, ιστιοπλοϊκά, παραδοσιακά σκάφη χτισμένα με τα Ελλήνων καραβομαραγκών σε Πέραμα, Κοιλάδα και Σύρο και mega yachts των  50-60 μέτρων. 

Επιπλέον, οι φετινοί εκθέτες θα φτάσουν τους πενήντα από όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν σχέση με τον θαλάσσιο τουρισμό.

«Σας περιμένουμε όλους 3-6 Μαΐου στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Ενωμένοι θα βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας δύο από τους βασικούς πυλώνες της, τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό», σημείωσε.

Πληροφορίες για το 17ο east med Yacht Show

Το 17ο east med Yacht Show 2018, που φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί:

-  στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής.

- στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην Παγκόσμια αλλά και την Ελληνική Τουριστική Αγορά.

- στη βελτίωση της Ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

- στη προώθηση και τη τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

- στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικό προορισμό.

- στη σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Η έκθεση αποτελείται από:

Έκθεση σκαφών:  60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Περίπτερα εκθετών: 50 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 5000 άτομα ενώ η δραστηριοποίηση  των περίπου 5000 πλοίων και σκαφών στο χώρο των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού ειδικότερα.

H Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης απαρτίζεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Το  σαλόνι έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η διοργάνωση της έκθεσης East Med Yacht Show 2018, πραγματοποιείται από την εταιρεία Trinity Events.

 
Top