Σε σχέση με την ημερίδα που οργάνωσε ο δήμος Περάματος για το θέμα των καζανιών έχει βγει ανακοίνωση της ΚΟ Περάματος, που περιλαμβάνει συνολική και ολοκληρωμένη τοποθέτηση:

Καμιά έκπληξη δεν προκαλεί δημοσίευμα σε ιστοσελίδα (peramaonline) που απηχεί τις απόψεις της δημοτικής αρχής του Περάματος και που συστηματικά διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ. Αναφαίρετο το δικαίωμα να γράφει ο καθένας ότι θέλει, όμως είναι ανάγκη να αποκατασταθούν ορισμένες αλήθειες.

Είναι φανερό ότι ενόχλησε τη δημοτική αρχή η τοποθέτηση που έγινε από μέρους του ΚΚΕ, μιας και ήταν η μόνη τοποθέτηση που ανέδειξε ότι:

-οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης του και της ΝΔ, κάλεσαν το λαό του Περάματος να συμβιβαστεί και να ζήσει μαζί με το κίνδυνο και το θάνατο. Τόσο η τοποθέτηση του κ. Δερματά ειδικού γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος συνηγορούσε σε αυτή την κατεύθυνση, όσο και η τοποθέτηση της κ. Καρακώστα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν πραγματικό περιβόλι, υπέρ της παραμονής των καζανιών που σχετίζονται με το λιμάνι και τα slops (άρα βλ και εγκαταστάσεις Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα).

-οι έλεγχοι που γίνονται είναι κομμένοι και ραμμένοι στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, με αποτέλεσμα να είναι διάτρητοι, κάτι που παραδέχεται και το ίδιο το υπουργείο.

-τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που από την μια, χειροκροτά για το επενδυτικό σχέδιο της Cosco που έφερε την επαναλειτουργία των Καζανιών, υποκλίνεται στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δημιουργεί προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι «ξημερώνει μια άλλη μέρα», και από την άλλη να μιλά για αγώνα για να φύγουν τα καζάνια.
Ενοχλεί τη δημοτική αρχή το πλαίσιο πάλης που υπερασπίζεται το ΚΚΕ που λέει:

Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών, ενεργών και ανενεργών, εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.
Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού
Πάντως σημειώνουμε και από το συγκεκριμένο δημοσίευμα διαγράφεται καθαρά ότι η δημοτική αρχή Περάματος μιλά για μετεγκατάσταση των ανενεργών καζανιών, άρα τα ενεργά να παραμείνουν με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται, επιβεβαιώνοντας την ομιλία εκ μέρους του ΚΚΕ:

Ενημερώνουμε τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής προκάλεσαν κινητοποιήσεις και εναντίον της, καθώς αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες της. Γι’ αυτό και τις κινητοποιήσεις αυτές τις πολέμησε. Κύριοι της δημοτικής αρχής δε βρέχει, σας φτύνουν!

ΥΓ 1. μιλώντας για ενημέρωση ας απαντήσει ο δήμαρχος Περάματος στα σοβαρά το τι ακριβώς συζήτησε με το κλιμάκιο της αμερικάνικης πρεσβείας.

ΥΓ 2. Για την αποκατάσταση της αλήθειας το δημοτικό συμβούλιο στις 29 Μάρτη ορίστηκε μετά την ανακοίνωση της κινητοποίησης των φορέων, καθώς η δημοτική αρχή έβλεπε το κύμα της οργής να μεγαλώνει. Αρκεί αυτό το παράδειγμα για να επιστραφεί ο χαρακτηρισμός των τακτικισμών στον αντικειμενικά γνήσιο παραλήπτη του.

ΥΓ 3. Ας δημοσιεύσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα και καμιά ανακοίνωση του ΚΚΕ. Δε θα πέσει ο server της!
 
Top