«Ή η πόλη έχει μαζικά παραισθήσεις ή πρέπει να σοβαρευτούμε» « ανέφερε σχετικά καθώς ενώ υπάρχει πρόβλημα όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι πηγές αυτές που ερευνούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου ότι δεν τα δημιουργούν.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρεττάκος «το πρόβλημα εμφανίστηκε έντονα πριν δύο χρόνια και άρχισε να δημιουργείται έντονα όταν εμφανίστηκε μέσα στον οικιστικό ιστό μια νέα βιομηχανία στην πόλη που επεξεργάζεται λύματα πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Πειραιά. Αυτό πιστεύουν οι κάτοικοι της πόλης».

Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη που προσπαθούμε να δώσουμε λύση υπογράμμισε ο κ. Βρεττάκος ζητώντας να ανασταλούν οι βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή, αν δυσκολεύονται να βρουν την πηγή των ρύπων. «Αν δεν έχουν την τεχνογνωσία να απευθυνθούν στο Αστεροσκοπείο, ή το Πολυτεχνείο» πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι θα εγκαταστήσει μηχανήματα μέτρησης στις περιοχές που εντοπίζεται το πρόβλημα. «Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι, η Ψυτάλλεια για παράδειγμα. Επίσης έχουμε αποχετευτικό δίκτυο από την ΕΥΔΑΠ που δέχεται και βιομηχανικά λύματα. Μπορεί οι αιτίες να είναι πολλές» ενώ η ΕΥΔΑΠ έβγαλε σχετική ανακοίνωση ότι δεν φταίνε οι αγωγοί της.
http://www.pireasnews.gr/
 
Top