Καθώς φουντώνουν τα σενάρια περί ανασχηματισμού (πραγματικά ή ψεύτικα, θα δείξει...), να σας πω τις ...αδιακρισίες που έμαθα κι εγώ;

Έχουμε λοιπόν και λέμε:Ο Πρ. Παυλόπουλος φεύγει από το Εσωτερικών και πηγαίνει ν' αράξει στο Εθνικής Άμυνας.Ο Β. Μεϊμαράκης πηγαίνει από το Άμυνας στη Ρηγίλλης. Επανέρχεται δηλαδή ως Γραμματέας της ΝΔ. Για τον Ζαγορίτη ψάχνουν μια θέση υφυπουργού.

Στο Εσωτερικών μετακινείται -και αναβαθμίζεται!- ο Αντώνης Σαμαράς. Θα είναι η πιο εντυπωσιακή κίνηση και στο εσωκομματικό σκάκι που έχει αρχίσει να παίζει ο Καραμανλής. Τον κάνει πρώτο τη τάξει υπουργό και τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της διαδοχής...

Η Ντόρα Μπακογιάννη (εφόσον γλιτώσει το ...εγκεφαλικό από την αναβάθμιση του Σαμαρά) μένει στο Εξωτερικών ή πηγαίνει στο Οικονομίας και Οικονομικών.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, αν φύγει η Ντόρα, ποιος θέλει να πάει; Ο ...Αβραμόπουλος. Παίζει όμως και το σενάριο να πάει σπίτι του.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όπως έχει ήδη ακουστεί, γίνεται υπουργός Επικρατείας.Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που διεκδικούσε τη θέση "κόπηκε".

Φεύγουν από την κυβέρνηση οι πιο πολλοί "παλιοί" (Πετραλιά, Χατζηγάκης, Παπαληγούρας) και μπαίνουν ως υφυπουργοί αρκετοί νέοι βουλευτές.
 
Top