Πίσω από κάθε σοκαριστικό και καταστροφικό γεγονός που έχει στιγματίσει την ανθρωπότητα κρύβεται και μια βαθύτερη εξήγηση όχι και τόσο πιστευτή. Με σκοπό να δοθεί μια πιο ικανοποιητική απάντηση μπροστά στην ανικανοποίητη ερμηνεία που τα μέσα επικοινωνίας μας παρουσιάζουν, οι άνθρωποι δημιουργούμε θεωρίες συνωμοσίας. Διαβάστε τις 10 πιο δημοφιλείς από αυτές!


1) Ο Λι Χάρβεΐ Όσβαλντ δεν έδρασε μόνος του ή μπορεί και να μην ήταν καν ο υπαίτιος για το θάνατο του Κένεντυ. Το γεγονός πως δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Κένεντυ, ο Όσβαλντ δολοφονήθηκε έδωσε έναυσμα για υποψίες συνωμοσίας γύρω από το θάνατο του πρώτου. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Κένεντυ, όπως η CIA, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Λίντον Τζόνσον.


2) Ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα είναι ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταΐάνας το οποίο ακόμα δεν έχει βρει εφησυχασμό. Η θεωρία πως το τροχαίο ατύχημα στο οποίο απεβίωσε η Νταΐάνα και ο Ντόντι αλ Φαγιέτ ήταν προσχεδιασμένο με σκοπό την εξουδετέρωση τους βρίσκει μέχρι και σήμερα πολλούς υποστηρικτές.


3) Η θεωρία πως το AIDS είναι μια αρρώστια που εφευρέθηκε από τον άνθρωπο προήλθε από μία ομάδα 500 Άφρο-Αμερικανών. Αυτοί υποστηρίζουν πως με σκοπό να αποκτήσουν οι κυβερνήσεις τον έλεγχο του ανθρώπινου πληθυσμού και να εξασθενήσουν τις φυλετικές μειονότητες και τους ομοφυλόφιλους εξαπέλυσαν αυτή την καταστροφική αρρώστια.


4) Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η πιο δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Η φήμη πως αμερικάνικη κυβέρνηση ήταν αναμειγμένη με τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους έχει βρει ευρεία απήχηση.


5) Μπορεί ο Έλβις να ζει ακόμα στις καρδιές μας όμως σίγουρα έχει πεθάνει. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεΐ είναι μία πλεκτάνη και πως απλά θέλησε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας σκηνοθετώντας έτσι το θάνατο του.


6) Η θεωρία πως η προσεδάφιση του διαστημόπλοιου Απόλλο το 1969 δεν πραγματοποιήθηκε έχει πλέον καταρριφθεί.


7) Η πρόσκρουση ενός μπαλονιού από υδρογόνο (το οποίο χρησίμευε ως μετρητής θερμοκρασίας) στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947 θεωρήθηκε από πολλούς ως πρόσκρουση ιπτάμενου δίσκου. Γεγονός το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκρύψει όπως πιστεύεται.


8) Έχει ακουστεί πως η καταστροφή του περιβάλλοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Αυτό βρίσκει βάση στο ό,τι οι κυβερνήσεις θέλουνε να διασκορπίσουνε τον πανικό ώστε να διατηρήσουνε τον έλεγχο και να μειώσουν τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού.


9) Αμφίσημη έχει αποδειχτεί και η ύπαρξη του Σαίξπηρ. Λέγεται πως το όνομα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ήταν απλά ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούνταν από μια ομάδα συγγραφέων. Έτσι εξηγείται και το γεγονός πως η υπογραφή του διαφέρει από έργο σε έργο.


10) Η πιο εκκεντρική θεωρία συνωμοσίας είναι αυτή των ερπετόμορφων ανθρωποειδών. Αυτή η θεωρία άρχισε να διαδίδεται το 1999 με την κυκλοφορία του βιβλίου ‘ Το μεγαλύτερο μυστικό-το βιβλίο που θα αλλάξει τον κόσμο ‘ του Ντέηβιντ Ίκε.


ΠΗΓΗ:tvxs.gr
 
Top