Η Γιουβέντους άναψε το πράσινο φως και ο Όλαφ Μέλμπεργκ έχει ήδη πάρει το στιλό στα χέρια του για να υπογράψει το καινούριο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, σε μια υπόθεση που θυμίζει λίγο από... Ρονάλντο και Ρεάλ! Οι "ερυθρόλευκοι" τα βρήκαν με τη Γιούβε στα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ και το μόνο που μένει είναι το "ναι" του παίκτη στην πρόταση 2 εκατομμυρίων ετησίως για τριετή συνεργασία.
Η επιθυμία του Τιμούρ Κετσπάγια έγινε πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός κινούμενος αστραπιαία εξασφάλισε τη συγκατάθεση της Γιουβέντους για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του Όλαφ Μέλμπεργκ!

Η Γιούβε ζητούσε αρχικά 3 εκατομμύρια Ευρώ για να παραχωρήσει τον παίκτη, ο Ολυμπιακός έδινε 2 και το βράδυ της Πέμπτης η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι "ερυθρόλευκοι" πρόσφεραν 2,5 εκατομμύρια στη "Μεγάλη Κυρία", αυτή τα δέχθηκε ευχαρίστως και έδωσε τη συγκατάθεσή της να γίνει η μεταγραφή.Υπό αυτή την έννοια η περίπτωση Μέλμπεργκ θυμίζει κάτι από Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρεάλ.

Όπως η Ρεάλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έτσι και ο Ολυμπιακός πρώτα συμφώνησε με την Γιουβέντους και ύστερα θα επιχειρήσει να αποσπάσει το "Ο.Κ" από τον παίκτη.

Μόνο που επειδή στην περίπτωση των "ερυθρολεύκων" τα ποσά είναι πολύ μικρότερα, η ολοκλήρωση της μεταγραφής μοιάζει με τυπικό θέμα.

Ο Μέλμπεργκ έχει ήδη ενημερωθεί για την προσφορά των πρωταθλητών Ελλάδας, που αγγίζει τα 2 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως για τριετές συμβόλαιο, προφανώς την έχει αποδεχθεί και το μόνο που μένει είναι να μας το πει...


Η είδηση της συμφωνίας μεταξύ Ολυμπιακού και Γιουβέντους για τον Μέλμπεργκ έχει ήδη γίνει θέμα σε σουηδικές εφημερίδες.

Η ηλεκτρονική έκδοση της Aftonbladet αναφέρει πως "ο Ολυμπιακός πήρε την έγκριση της Γιουβέντους για να διαπραγματευτεί με τον Όλαφ Μέλμπεργκ", ενώ η Expressen έχει βασικό θέμα στην αθλητική σελίδα της με τίτλο:

"Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό".Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν συμφωνήσει με τη Γιούβε έναντι 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αγγελικής Αρκάδη, που υπαινίσσεται σαφώς ότι η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί σήμερα: "Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, αλλά ακόμα δεν έχουμε τίποτα επίσημο. Περιμένουμε να φτάσουν κάποια έγγραφα. Θα έχουμε περισσότερα νέα την Παρασκευή", δηλώνει εν αναμονή φυσικά της οριστικής απάντησης και του Μέλμπεργκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Expressen, που πάντως επικαλείται ελληνικές πηγές, ο Σουηδός διεθνής αμυντικός θα λάβει 66 εκατομμύρια Κορώνες, δηλαδή 6 εκατομμύρια Ευρώ, για τριετές συμβόλαιο.

Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός, που βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Με 93 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα διακρίνεται για το πολύ δυνατό παιχνίδι του και δεν είναι από τους ανθρώπους που μπορείς να τα βγάλεις εύκολα περα μαζί του.Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Είναι χαρακτηριστική η κόντρα του με μια άλλη μεγάλη φίρμα της Σουηδίας, τον Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, με τον οποίον σχεδόν δεν μιλιούνται εδω και 7 χρόνια!Όλα ξεκίνησαν από μια προπόνηση της Εθνικής ομάδας το καλοκαίρι του 2002 λίγο πριν το Μουντιάλ.

Ο Μέλμπεργκ έκανε ένα σκληρό τάκλιν πάνω στον Λιούνγκμπεργκ, ο οποίος παρεξηγήθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση των συμπαικτών τους για να μη... σκοτωθούν στο ξύλο.

Κανείς τους δεν ξέχασε το συμβάν από τότε και το 2006 αμέσως μετά την ισοπαλία-έκπληξη της Σουηδίας με το Τρίνιταντ και Τομπάγκο στο Μουντιάλ της Γερμανίας, Μέλμπεργκ και Λιούνγκμπεργκ... πλακώθηκαν στα αποδυτήρια στην προσπάθειά τους να... κάνουν διάλογο!


Ο Όλαφ Μέλμπεργκ είναι ένας από τους πιο πιστούς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαιριστές, επομένως όλα μπορούν να του συγχωρεθούν. Ακόμα και η... κοπάνα που έκανε μαζί με άλλους δύο συμπαίκτες του πριν από αγώνα.

Ήταν τον Σεπτέμβρη του 2006 λίγο πριν τον αγώνα με το Λιχτενστάιν για τα προκριματικά του Euro.

Το προηγούμενο βράδυ ο προπονητής Λαρς Λάγκερμπακ άφησε τους παίκτες ελεύθερους να πάνε μια βόλτα, αλλά ο Μέλμπεργκ μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τον Κρίστιαν Βίλχεμσον το παράκαναν.

Γύρισαν πίσω ενώ είχε ανατείλει ο ήλιος... σκνίπα στο μεθύσι και ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν είχε άλλη επιλογή: τους έστειλε άμεσα στο σπίτι τους.

Παρόλα αυτά ο Μέλμπεργκ παρέμεινε πιστός στην Εθνική και παρόλο που πέρυσι στο Euro η Σουηδία απέτυχε να περάσει από την πρώτη φάση (μαζί με τη δική μας Εθνική), δήλωσε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσει να παίζει σε αυτήν.

Κάτι τέτοια έκανε και στο Μπέρμιγχαμ, όπου έμεινε 7 ολόκληρα χρόνια και έγινε σημαία της Άστον Βίλα.

Η 3η Μαΐου 2008, ημέρα που έγινε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Βίλα με τον Μέλμπεργκ στη σύνθεσή της εναντίον της Ουίγκαν, ανακηρύχθηκε από τους οπαδούς της "Μέρα του Μέλμπεργκ".

Στον αμέσως επόμενο αγώνα δε, με την Ουέστ Χαμ εκτός έδρας, ο Σουηδός μοίρασε σε όλους τους οπαδούς της Άστον Βίλα από μία φανέλα του με το νούμερο 4 και με το μήνυμα "Thanks 4 your support".

Ίσως γι' αυτό φέτος, όταν έγινε γνωστό ότι φεύγει από τη Γιουβέντους, φούντωσαν οι φήμες ότι θα επιστρέψει στην Άστον Βίλα.

Οι οπαδοί της σίγουρα θα το ήθελαν, ο προπονητής της όμως όχι...

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1977 και είναι ένας από τους κορυφαίους Σουηδούς ποδοσφαιριστές την τελευταία 10ετία.Έχει φορέσει πάνω από 90 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, της οποίας έχει διατελέσει αρχηγός και με την οποία έχει πάρει μέρος στα Μουντιάλ του 2002 και 2006 και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2000, 2004 και 2008.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Γκούλσπανγκ απ' όπου τον πήρε η Ντάγκερφορς το 1996.

Όταν αυτή υποβιβάστηκε, μεταγράφηκε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης, απ' όπου έφυγε το καλοκαίρι του 1998 για να αρχίσει την διεθνή καριέρα του.

Πρώτος του σταθμός ήταν η Ρασίνγκ Σανταντέρ, με την οποία διέπρεψε επί τριετία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ανοίγοντας την πόρτα για την Πρέμιερ Λιγκ και την Άστον Βίλα, που τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2001 και τον έκανε σημαία της.

Στη Βίλα ο Μέλμπεργκ έπαιξε επτά ολόκληρα χρόνια, διετέλεσε αρχηγός και έφυγε πέρυσι μέσα σε αποθέωση από τους φίλους της για να πάει στη Γιουβέντους.

Με τη Γιούβε υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, αλλά φέτος θέλει να φύγει, διότι επιστρέφει στο Τορίνο ο Καναβάρο και δεν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτόν.

 
Top