Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2

Και νεκρούς ανασταίνει αυτή η ομάδα... Ο δίχως πάθος και αποφασιστικότητα, Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 2-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, αρχίζοντας με το χειρότερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στο 2010. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν δικαιώματα και η πεθαμένη Ένωση, που είδε το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν τελικό Champions League ελέω πριμ (αυτό των 150.000 ευρώ, την ώρα που οι παίκτες της περιμένουν ακόμα τα δεδουλευμένα τους) πήρε το "τρίποντο".

Ο πρωταθλητής Ελλάδας, που έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, δεν είχε να αντιμετωπίσει μονάχα τον επικίνδυνο - προπονητικά - Ζίκο, αλλά και τον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Καλόπουλο.

Ο Μακεδόνας ρέφερι κράτησε προκλητικά στον αγώνα τους Γιάχιτς (για το εγκληματικό τάκλιν στον Όσκαρ, στο 4') και Καράμπελα (για κλωτσιά στον Τοροσίδη στο 63'), ενώ στο 87' δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ του Τοροσίδη. Δύο κόκκινες κάρτες δηλαδή σε παίκτες της ΑΕΚ και ένα τέρμα...

"Εύγε", κ. Καλόπουλε...

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ήττα φέρει ο Ζίκο, που παρέταξε μία ασύνδετη ομάδα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μάλλον, έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη εορταστική άδεια στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καθώς οι μόλις... εννέα αποδείχθηκαν λίγες.

Ευθύνες, όμως, έχουν και οι ποδοσφαιριστές, που έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και δεν ήταν ορκισμένοι για τη νίκη. Το πρωτάθλημα, δεν έχει χαθεί ακόμα. Υπάρχουν 14 αγώνες.

Αρκεί, να γίνει μία σειρά παρεμβάσεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αρχής γενομένης από την αλλαγή του κυρίου που κάθεται στην άκρη του πάγκου και στη συνέχεια το πάρσιμο μέτρων στους παίκτες από τον καθ ύλην αρμόδιο, Σωκράτη Κόκκαλη.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ