Τη Κυριακή 10 Ιανουαρίου το απόγευμα, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτά του ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος του Αιγάλεω «ο Άγιος Ελευθέριος». Η ωραία τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Αιγάλεω (Μίνωος και Τεμένης) και χρωματίστηκε έντονα από την πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που ασφυκτικά γέμισε τον χώρο. Ανάμεσα σε άλλους το παρόν έδωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας κι όχι μόνο.Επρόκειτο για την 20η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου και ταυτόχρονα για την 20η εορταστική υποδοχή νέου χρόνου, που ακόμη μια φορά συνοδεύθηκε από τιμητικές εκδηλώσεις προς φίλους και μέλη, τόσο για την προσφορά όσο και για τις επιδόσεις τους σε κάθε επίπεδο δραστηριοποίησης του Μ.Ε.Λ.Α.Σ. «ο Άγιος Ελευθέριος». Στα πλαίσια αυτά, βραβεύθηκαν για τη προσφορά τους, φίλοι και αθλητές του συλλόγου, αριστούχοι μαθητές, επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ νέοι φοιτητές & η ομάδα Κορασίδων με τη προπονήτριά της για την άνοδό στην Α' κατηγορία Μπάσκετ της ΕΣΚΑ.

Ανάμεσα σε εκείνους που τιμήθηκαν από τον Σύλλογο, ήταν και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Μπογράκος, ο οποίος στάθηκε στον δικό του χαιρετισμό στην βαρύτητα και την αξία της προσφοράς του Συλλόγου και του ιδρυτή και προέδρου της πατέρα Γεωργίου Φειδόπουλου, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη εποχή όπως η σημερινή, και μάλιστα ως γέφυρα των γενεών του τόπου μας και μετάδοσης των ηθικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών αξιών του. Σημείωσε με έμφαση επίσης τη τιμή που αισθάνεται ήδη ως απλός δημότης του Αιγάλεω, να αποτελεί ένα κομμάτι του Συλλόγου, ενώ επεσήμανε ότι η ίδια η προσφορά του Μ.Ε.Λ.Α.Σ. «ο Άγιος Ελευθέριος» δημιουργεί ένα σημαντικό ηθικό χρέος για τη δημοτική διοίκηση να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθειά του, κάτι άλλωστε που αποτελεί προτεραιότητα τόσο για τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, όσο και για τον ίδιο, αλλά και για το σύνολο της πλειοψηφούσας δημοτικής ομάδας.

Ο Χαιρετισμός του Αντιδήμαρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγάλεω, κ. Δημήτρη Μπογράκου

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, καταρχάς να σας ευχηθώ από καρδιάς καλή χρονιά,

με υγεία, αγάπη και επιτυχίες στις πολυσχιδείς ωραίες δραστηριότητες του συλλόγου.

Πρέπει να σας πω ότι θεωρώ πολύ σημαντική τιμή ήδη την παρουσία μου εδώ, πριν κι από αντιδήμαρχος, ως απλός δημότης. Κι αυτό γιατί θεωρώ τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Λαογραφικό και Αθλητικό Σύλλογο Μ.Ε.Λ.Α.Σ. « Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» ως το αληθινό πολιτιστικό κόσμημα του Αιγάλεω. Επιτελείτε πραγματικά ένα έργο σπάνιας ωραιότητας για την πόλη μας, που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά ούτε τις δυσκολίες που απαιτείται κάθε φορά να αντιμετωπίζετε, ούτε και τον σπουδαίο ρόλο σε αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε «διάπλαση των παίδων».

Κύριε Πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. , σε μια εποχή πολύ επικίνδυνη για τους νέους μας, με αγώνες- και θυσίες πολλές φορές- τους στρέφετε στον αθλητισμό, τους κοινωνείτε την ορθοδοξία και τους δημιουργείτε γέφυρες με τις παραδόσεις μας.

Χτίζετε σχέση αγάπης δηλαδή ανάμεσα στην Αιγαλιώτικη νεολαία, ισχυρούς δεσμούς με το χτες και προοπτική για το αύριο στις γειτονιές μας, την οδηγείτε σε επωφελείς – υγιείς δραστηριότητες, τελικά διαμορφώνετε το πλαίσιο οι νέοι μας να αγκαλιάζουν και να αναπαράγουν τις αληθινές- χάρη στη δική σας προσπάθεια άφθαρτες- ηθικές αξίες της κοινωνίας μας.Και βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμούμε και το παράδειγμα που μέσα από τον Σύλλογο δίνεται για το πόσο σημαντική και αποτελεσματική μπορεί να είναι στα κοινωνικά μας δρώμενα, η ενεργή συμμετοχή της ιερατικής μας κοινότητας.Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, πατέρα Γεώργιε- και αναφέρομαι σε εσάς ως Πρόεδρο και ιδρυτή του Συλλόγου και συνάμα στο πρόσωπό σας σε όλους τους εξαίρετους και άοκνους συνεργάτες σας- όσα ξεκινήσατε και πράττετε από το 1990 κατά τρόπο συνεχή και πολλαπλασιαστικό, αποτελούν σχολείο και πηγή έμπνευσης για όλους μας:

Από την αρχή θέσατε υψηλούς στόχους, αλλά επιδείξατε και την δέουσα υπομονή και οργάνωση, και με τη βοήθεια του Θεού γρήγορα τους πετυχαίνατε.

Λέω πετυχαίνατε και όχι πετύχατε, γιατί κάθε φορά, κάθε σημείο κατάκτησής σας, ταυτόχρονα αποτελεί και νέο εφαλτήριο για την επόμενη αποστολή σας.

Πολλές εκατοντάδες νέοι έχουν ως σήμερα περάσει από εδώ, από τα τμήματά σας:

Τόσο τα αθλητικά- Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου 5x5- όσο και τα πολιτιστικά, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών, το Τμήμα Αγιογραφίας και το Τμήμα Χορωδίας. Στον αθλητισμό σήμερα λειτουργείτε όχι απλά ανταγωνιστικά, αλλά και πρωταθλητικά. Και στον πολιτισμό είστε πάντα πρωτοπόροι.Και για όλα αυτά όλοι οι Αιγαλεώτες οφείλουμε να σας απευθύνουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ, αναγνωρίζοντας τους κόπους σας, και να συμμετάσχουμε στο βαθμό των δυνατοτήτων του ο καθένας στην ωραία σας προσπάθεια.Και βεβαίως όλα αυτά γεννούν για εμάς ως Διοίκηση ένα μεγάλο ηθικό και πολιτιστικό χρέος απέναντί σας. Με τον κοινό στόχο να συνεχίζετε κάθε χρονιά και πιο δυνατά, κάθε χρονιά να προσφέρετε τι ανεκτίμητες γνώσεις και υπηρεσίες σας στους νέους μας, εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, που πολλές φορές θα θέλαμε να είναι και ακόμη μεγαλύτερες, είμαστε και θα είμαστε πάντα κοντά σας.

Προσωπικά εγώ, ως Δημήτρης Μπογράκος να γνωρίζετε πως αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί θεωρώ πως αποτελώ κομμάτι της ωραίας σας αυτής οικογένειας. Και πως θα κάνω πάντα ό,τι μπορώ για να σας ανταποδίδω τα αισθήματα που μου προκαλείτε. Και να γνωρίζετε πως αυτό ισχύει και για τη σημερινή δημοτική αρχή, υπό την καθοδήγηση και τις επιλογές του δήμαρχού μας Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.

Είμαστε περήφανοι για εσάς και τα παιδιά του Συλλόγου, στα οποία ευχόμαστε κάθε πρόοδο.Να είστε όλοι καλά».

Σταύρος Λιλόγλου

 
Top