Με αφορμή την τροπολογία για τις γονικές παροχές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι οι βουλευτές του κόμματος δεν θα δεχθούν ξανά κατάθεση «άσχετης» τροπολογίας, αφού «τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με τις θέσεις του πρωθυπουργού για τη διαφάνεια».

Στην παρέμβασή της, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συμφώνησε με τον κ. Παπουτσή, συμπληρώνοντας όμως ότι η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε να κάνει με το επείγον του θέματος.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα δώσει ενώπιον της Βουλής διευκρινίσεις για τη φορολογία στις γονικές παροχές την Πέμπτη.

Η παρέμβαση Παπουτσή έγινε για την κατάθεση της τροπολογίας για το φόρο σε γονικές παροχές, τσιγάρα και ποτά και την ένταξή της στο νομοσχέδιο για την προστασία δασών και δασικών εκτάσεων του νομού Αττικής.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, ο κ. Παπουτσής παρατήρησε πως η κατάθεση της επίμαχης τροπολογίας δεν συνάδει με τη δέσμευσή του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να μην έρχονται άσχετες τροπολογίες στα υπό συζήτηση νομοσχέδια.

Πάντως, ο κ. Παπουτσής αναγνώρισε πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε με βάση τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα της χώρας και ως εκ τούτου, σημείωσε, δικαιωματικά είναι επιλογή της κυβέρνησης, μπορεί να συζητηθεί και να συμπεριληφθεί στο παρόν νομοσχέδιο.

«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί της νομιμότητας της κατάθεσης της τροπολογίας, ούτε βεβαίως αμφισβήτηση επί του δικαιώματος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα της χώρας», ανέφερε, «όμως δεν συνάδει με τη δέσμευσή μας, τη βασική μας πρόθεση, η οποία είναι να μην έρχονται άσχετες τροπολογίες στα νομοσχέδια τα οποία συζητούμε».

Εντονη ήταν αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική και άσχετη προς το συζητούμενο νομοσχέδιο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

 
Top