Όταν αποχωρήσει, θα φύγει σαν πρωταθλητής
Στα δύσκολα φαίνονται οι ηγέτες και τώρα είναι ώρα ώστε να δράσει καταλυτικά ο αναγεννητής της πειραϊκής ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης. Γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά, πως την φετινή σεζόν έκανε μεγάλα λάθη τα οποία αγωνιστικά στοίχισαν στην ομάδα, αλλά όπως ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι αποφασισμένος για αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να ξαναφέρει τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του, πείσμωσε ο Σωκράτης Κόκκαλης, θα φύγει από τον σύλλογο σαν πρωταθλητής, όπως εκείνος έκανε ξανά τον Ολυμπιακό, σχολίασαν άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό του περιβάλλον.

Ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" ήταν ενοχλημένος και πικραμένος από την συμπεριφορά του κόσμου, άλλωστε όπως σχολιάζουν όσοι γνωρίζουν καλά τον Σωκράτη Κόκκαλη, είναι άνθρωπος ο οποίος έχει μια... ευαισθησία στην κατακραυγή των οπαδών της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει πως ακολουθεί ή κάνει ό,τι θέλουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όταν εκείνοι αντιδρούν, αλλά προβληματίζεται και στεναχωριέται έντονα όταν υπάρχει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του.

Είναι ο χαρακτήρας του έτσι όπως τονίζει το στενό του περιβάλλον, δεν είναι "χοντρόπετσος" άνθρωπος σε αυτά, δεν είναι αδιάφορος. Μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο διοικητικός ηγέτης των Πειραιωτών ήταν "σκασμένος" όχι μόνο με το αρνητικό αποτέλεσμα αλλά και από τα συνθήματα που άκουσε στο γήπεδο. 'Ηταν ιδιαίτερα ενοχλημένος ακόμη και με το γεγονός πως μερικοί φίλοι της ομάδας έσπασαν καθίσματα και έκαναν ζημιές στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Μάλιστα o Σωκράτης Κόκκαλης αναρωτήθηκε:
"Mα είναι δυνατόν να κάνουν αυτά τα πράγματα στο γήπεδο τους, να καταστρέφουν το σπίτι τους;"

Δεν αξίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τέτοια συμπεριφορά σχολίαζαν άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί του: "Ο Σωκράτης Κόκκαλης έβγαλε το ποδοσφαιρικό τμήμα από τα δύσκολα "πέτρινα" χρόνια και έφερε τον σύλλογο ξανά στην κορυφή. Έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια, έχει πάρει νταμπλ, έχει φέρει παικταράδες. Έφτιαξε το νέο γήπεδο "Καραϊσκάκη" τη στιγμή που άλλες ομάδες ταλαιπωρούνται με αυτό το θέμα, εκσυγχρόνισε το Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη, στάθηκε δυναμικά και ηγετικά όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στην ομάδα και ύψωσε αποφασιστικά το ανάστημα του στα δύσκολα. Είναι μεγάλη αχαριστία να τον απαξιώνουν μερικοί. Γνωρίζει τα λάθη του, έχει πεισμώσει και είναι αποφασισμένος να τα διορθώσει. Δεν θα τον αφήσει τον Ολυμπιακό, όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει, θα φύγει υπερήφανα ως πρωταθλητής, όπως εκείνος ξανά τον έκανε."
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ