ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ"

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ @ΔΡΑΓΑΤΣΗ 8,ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κινητό 6970925973

Email:dimitrisly@yahoo.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα στον Δήμο Πειραιά με την «συγκυβέρνηση» των Δημοτικών Συμβούλων

Του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.(με εξαίρεση κάποιους διαφωνούντες που και αυτοί τελικά ψηφίζουν όλες,σχεδόν,τις αποφάσεις),η αδιαφάνεια,η κακοδιαχείριση,κ.λ.π,έχουν σαν αποτέλεσμα ο Δήμος Πειραιά να είναι ένας χρεωκοπημένος Δήμος(αρκετοί υπάλληλοί του είναι απλήρωτοι επί μήνες),και που ουσιαστικά ο Δήμος Πειραιά δεν διοικείται από τον Παναγιώτη Φασούλα, αλλά από μια ολιγάριθμη ομάδα ημετέρων(που δεν τους έχει εκλέξει ο Πειραικός Λαός), και που χάρις στον,εν πολλοίς,διαπλεκόμενο Τοπικό Τύπο(ο οποίος αποσιωπά η ωραιοποιεί τα σημερινά χάλια του Δήμου),στην πραγματικότητα ο Λαός του Πειραιά δεν γνωρίζει ότι ο Δήμος Πειραιά είναι ένας χρεωκοπημένος Δήμος που βρίσκεται στα πρόθυρα της Oικονομικής και Διοικητικής κατάρρευσης,και με έργο ανύπαρκτο έως ελάχιστο(καθαριότητα, πράσινο, κυκλοφοριακό, κοινωνική πρόνοια, σχολεία, πολιτισμός, αντισεισμική καί αντιπλημμυρική προστασία, παραεμπόριο, εγκατάλειψη του Λιμανιού του Πειραιά κλπ.)

Σήμερα ο Πειραιάς έχει καταντήσει μια τριτοκοσμική πόλη που βυθίζεται καθημερινά στην υπανάπτυξη και στην μιζέρια.Πολλοί Πειραιώτες εγκαταλείπουν την πόλη τους,αφού τίποτα δεν τους «τραβάει»

Ο Πειραικός Λαός δεν είναι κομματικός στρατός κανενός κόμματος. Τα χρήμα τα του Ελληνα φορολογούμενου,και ειδικότερα των Πειραιωτών δεν είναι ατομι κή περιουσία του Δημάρχου Πειραιά για να την διαχειρίζεται χωρίς προγραμ ματισμό και διαφάνεια.

Τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φέρουν βα

ρύτατες ευθύνες για τον σημερινό κατήφορο της χώρας μας, αλλά και για τις κακές επιλογές τους στον Δήμο Πειραιά, μέ μοναδικό κριτήριο το στενό κομματικό τους συμφέρον καί που έχουν καταντήσει τον Πειραιά Τριτοκοσμική Πόλη.

Δ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

<<ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ>>

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ,ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Τον Νοέμβριο του 2010 πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το χθές, τα πρόσωπα και τις πρακτικές του παρελθόντος,από οπου και αν προέρχονται.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ,ΛΟΙΠΟΝ,ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗ, ΙΣΧΥΡΗ,ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ,ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ.

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!

Στο πολυσέλιδο και προσεκτικά επεξεργασμένο πρόγραμμά μας,για τον Πειραιά,ανα λύονται ,μεταξύ των άλλων,και τα ακόλουθα:

*Λειτουργία Δημοτικών Καταστημάτων Πώλησης Βασικών Προιόντων διατροφής με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για το συμφέρον των Πειραιωτών,αφού θα αγοράζονται κατευθείαν από τους Συνεταιρισμούς. Τα κάθε είδους Μονοπώλια δεν είναι ανίκητα.

Η «ελάφρυνση» στην οικονομική επιβάρυνση από τα βασικά είδη θα είναι καθορι

Στική.

*Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στον Πειραιά.Η Ελληνική γλώσσα αποτελεί την μητέρα και τον βασικό τροφοδότη όλων των γλωσσών του κόσμου,και ο Δήμος Πειραιά φιλοδοξεί να αποτελέσει τον παγκόσμιο μαγνήτη με το Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού. Η Τοπική οικονομία του Πειραιά θα τονωθεί οικονομικά(ξενοδοχεία,εστιατόρια,βιβλιοπωλεία,καταστήματα ελληνικής λαικής τέχνης,κλπ,)τα μέγιστα,από τις επισκέψεις των χιλιάδων ξένων συμμετεχόντων στα Ελληνόγλωσσα σεμινάρια που θα γίνονται(ετυμολογία-προέλευση της Ελληνικής γλώσσας και συνδεσή της με όλες τις σημαντικότερες ξένες γλώσσες)

*Ιδρυση Δημοτικής Βιομηχανικής Μονάδα «Πράσινης» τεχνολογίας(που θα κατα

σκευάζει ανεμογεννήτριες, φωτοβολταικά πάνελ,κλπ)και που θα αξιοποιεί το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό του Πειραιά, που είναι άνεργο η υποαπασχολείται.

*Δημιουργία Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας(με αξιοποίηση της θάλασσας του Σαρωνικού) για την δωρεάν ηλεκτροδότηση του Πειραιά.Είμαστε σε επαφή τόσο με το Πολυτεχνείο όσο και με ξένους τεχνικούς οίκους. Το πλείστον της χρηματοδότησης θα είναι Κοινοτική.

*Ιδρυση Κέντρου Ερευνας και Εφαρμογών Ναυτιλιακών Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά και Εμπορική Εκμετάλλευσή τους.Οι εμπειρίες και μόνο του Ελλη

νικού εμπορικού στόλου σε θέματα logistics είναι σημαντικές για να αρχίσει το Κέ

ντρο αυτό να απλώνεται στους ωκεανούς,καλύπτοντας ναυτιλιακές ανάγκες.

*Δημιουργία Δημοτικής Ακτοπλοικής Συγκοινωνίας ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ.Θα σπάσουμε το Μονοπώλιο των ακτοπλοικών συγκοινωνιών.(Από το 2001 η αύξηση των εισιτηρίων των πλοίων ανήλθε στο 441%!!!).Η Αρχή του ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΎΕΙ σε πολλές χώρες της ΕΕ (Η ΙΔΙΑ ΑΞΊΑ ΕΙΣΙΤΗΡΊΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ) θα εφαρμοσθεί.

*Ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού του Πειραιά, που θα αποτελέσει την κυψέλη για την πραγματική πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά με την πλήρη αξιοποίηση των πνευματικών ικανοτήτων του Λαού.

*Δημιουργία Υποδομών και Εκτέλεση Εργων για την ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.Εχουμε συντάξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναβάθμισης του Λιμανιού,που θα τεθεί στην κρίση του Πειραικού Λαού.

*Σοβαρή ενίσχυση των ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με λήψη κατάλληλων μέτρων και δράσεων,που ζούν,σήμερα,τον δικό τους γολγοθά.

*Νέες πραγματικότητες για Κυκλοφοριακό-Πάρκινγκ-Δημιουργία Ποδηλατόδρομων.

Προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,Επέκταση του Μετρό,Διέλευση του Τράμ με νέα χάραξη που δεν θα διχοτομεί τον Πειραιά,Μονοδρόμηση οδών,Εφαρμογή του Προγράμματος Στάθμευσης Mobipark,Κατασκευή Υπόγειων Πάρκινγκ(στις παρυφές της πόλης)με κάλυψη των κατασκευών αυτών με την φύτευση δένδρων(ένα πάρκινγκ για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα του Πειραιά),και τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους Δημότες και τους Επιχειρηματίες του Πειραιά,ΔΩΡΕΑΝ,με την Επίδειξη της Δημοτικής τους Κάρτας.Δημιουργία ειδικών ζωνών για Ποδηλατοδρόμους.Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Αντιμετώπιση του όγκου των μετακινήσεων που προκαλούνται από το λιμάνι.

*Πράσινο-Καθαριότητα-Ανακύκλωση-Ποιότητα Ζωής-Ελεύθεροι Χώροι Αναψυχής θα είναι οι βασικοί πυλώνες της περιβαλλοντικής πολιτικής μας.

Δενδροφύτευση Αυλών των Σχολείων,Λήψη μέτρων κατά της παράνομης κατάληψης

Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων,Διαχείριση Αστικών Απορριμμάτων,Επέκτα

Ση Συστήματος Ανακύκλωσης,Προστασία του Κηφισού ποταμού από την ανεξέλε

Γκτη δράση βιομηχανιών και ιδιωτών,Ελεγχος στην εγκατάσταση κεραιών κινητής

Τηλεφωνίας και απομάκρυνσή τους από κατοικημένες περιοχές,Λήψη μέτρων κατά

της ατμοσφαιρικής ρύπανσης,Ενέργειες για την παραχώρηση στον Δήμο Πειραιά του

Στρατοπέδου Σακελλίωνα,και μετατροπή του σε χώρο πρασίνου,κλπ.

*Δημιουργία Πολλαπλών Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Πειραιά,για την Νεολαία μας, μακρυά από τον θάνατο των ναρκωτικών και Αξιοποίηση των παραλια

Κών Αθλητικών Εγκαταστάσεων για ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

*ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(Δωρεάν Σίτιση δύο φορές την ημέρα και Διαρκής Ιατρική Παρακολούθηση των μαθητών σε όλα τα Δημόσια Σχολεία του Πειραιά (Οδοντίατροι,Καρδιολόγοι,Ψυχολόγοι,κλπ),Αναβάθμιση του Δημοτικού Φορέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Ιδρυση Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και λειτουργία τους με ωράρια που να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους γονείς, Ιδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου, Ιδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, Καταγραφή των Ανέργων,των Μονογονεικών και Διαλυμένων Οικογενειών,Μοναχικών Ηλικι ωμένων, κλπ, προκειμένου να τύχουν οικονομικής,ιατρικής, κλπ,Μέριμνας).

*Αντισεισμική και Αντιπλημμυρική Προστασία του Πειραιά.

*Μεταφορά του ΟΚΑΝΑ εκτός κέντρου Πειραιά, σε κατάλληλο νοσοκομειακό χώρο.

*Ανέγερση(στον ίδιο χώρο που υπήρχε)τού προπολεμικού ιστορικού ρολογιού του Πειραιά.

*Ιδρυση του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Πειραιά, γιατί η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής,με ελεύθερη είσοδο στον Πειραικό Λαό.

*Ιδρυση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στον Πειραιά, γιατί το οφείλουμε στον ηρωικό Λαό του Πειραιά για τις θυσίες και τους αγώνες που έδωσε για την λευτεριά

της πατρίδας.

*Ανέγερση του Νέου και Σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά.

*Ιδρυση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Κέντρου του Πειραιά.

*Επαναφορά των <<Ποσειδωνίων>>εκδηλώσεων στον Πειραιά.

*Δημιουργία του Συνεδριακού και Εκθεσιακού κέντρου Πειραιά.

*Αξιοποίηση του Ραλλείου(με την σύμφωνη γνώμη όλων των μερών)στην Πλατεία Κοραή,ως και της Βίλλας Ζαχαρίου στην Καστέλλα.

*Αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Δήμου Πειραιά στον Ο.Λ.Π.(Οργανισμό Λιμένα Πειραιά).

*Αποκατάσταση των παραλιών του Πειραιά και απόδοσή τους στον Λαό του Πειραιά,με ελεύθερη είσοδο.Ολοι οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σε καθαρές και δωρεάν παραλίες.

*Μεταφορά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά εκτός Κέντρου Πόλης.

*Ανάπτυξη δράσεων για την ανάδειξη των Αρχαιολογικών Χώρων,των Νεοκλασικών

Κτιρίων,των Βιομηχανικών Κτιρίων,κλπ,του Πειραιά.Εμφαση ιδιαίτερη θα δοθεί στην Ανάδειξη όλων των Αρχαιολογικών Μνημείων του Πειραιά. Γιατί τα οφέλη της <<βαρειάς βιομηχανίας>>που είναι ο Τουρισμός πρέπει να έλθουν και στον Πειραιά.

*Δημιουργία της<<Ιπποδαμείου>>Δημοτικής Αγοράς Τροφίμων.Για να αποκτήσει ο

Πειραιάς,επί τέλους.μια σύγχρονη αγορά.

*Θέλουμε τους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά όχι ανώνυμους αλλά με προσωπικότητα.Οχι ιδιωτικοποίηση του Τομέα Καθαριότητας.Οχι σε τριτοκοσμικές

Και απαράδεκτες εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας.

Τέλος,τό Πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προβλέπει την ανάθεση στους Δήμους όλων των κοινωνικών υπηρεσιών(Παιδεία,Υγεία,Πρόνοια,κλπ)και όχι μόνο,αλλά χω

ρίς να καλύπτονται,επαρκώς,οικονομικά από την Κεντρική Κυβέρνηση,με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αναγκασθούν στην επιβολή φόρων στους Δημότες τους.Ομως η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ<<ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ>> στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει μια σειρά δράσεις και έργα τα οποία θα προσφέρουν κοινωνικό έργο στον Πειραικό Λαό αλλά και έσοδα στον Δήμο μας έτσι ώστε να κινείται άνετα και αποτελεσματικά,και χωρίς να προσφεύγει σε φορομπηχτικά μέτρα εις βάρος των Δημοτών του,με Δράσεις όπως προαναφέρθηκαν(Δημοτικά Καταστήματα Πώλησης Βασικών Προιόντων Διατροφής σε χαμηλές τιμές,Δημοτικές ακτοπλοικές συγκοινωνίες Αργοσαρωνικού,Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,Εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τον Σαρωνικό Κόλπο,Ιδρυση βιομηχανικής Μονάδας <<Πράσινης Τεχνολογίας>>για κατασκευή Ανεμογεννητριών και Αιολικών Πάρκων,Ιδρυση Κέντρου Ερευνών και Εφαρμογών Πληροφορικών Συστημάτων (Logistics)για τα Εμπορικά πλοία,κλπ

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, και αναμένοντας την ανταπόκρισή σας.

Δ.Λυμπερόπουλος

ΚΙΝΗΤΟ 6970925973

Email:dimitrisly@yahoo.gr

 
Top