Οι Αλέξανδρος Τζιόλης, Ράντοσλαβ Πέτροβιτς, Αρέβαλο Ρίος και Ντιέγκο Πέρεζ στην λίστα του Ολυμπιακού για την θέση του αμυντικού χαφ. Το RedPlanet.gr αναλύει τους υποψήφιους "κόφτες" για τον Θρύλο
Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ με τον μεγαλομέτοχο Ευάγγελο Μαρινάκη να είναι έτοιμος να του κάνει το χατίρι με κάθε κόστος. Λάτιν και Ευρωπαίοι "κόφτες" στην λίστα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, με το όνομα του Αλέξανδρου Τζιόλη να βρίσκεται πάντα σε περίοπτη θέση. Το RedPlanet.gr θα προσπαθήσει να αναλύσει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει με όλους τους υποψηφίους αμυντικούς μέσους.

Τεράστιο δέλεαρ για Τζιόλη

Ένας από τους παίκτες, οι οποίοι διακρίθηκαν στο Μουντιάλ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο 25χρονος παίκτης της Σιένα επιθυμεί διακαώς να φορέσει την φανέλα της κορυφαίας ομάδας της χώρας και να πανηγυρίσει πολλούς τίτλους μαζί της. Ο τρόπος που έφυγε από τον ΠΑΟ δεν ήταν και ο πιο κομψός, καθώς οι σχέσεις του με τους πράσινους για μεγάλο διάστημα ήταν σε οριακό σημείο, μέχρι που βρήκε στέγη αρχικά στη Βέρντερ Βρέμης (2008-09 β' εξάμηνο, δανεικός) και εν συνεχεία στην Σιένα.

Όπως γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό μία μετεγγραφή στον Ολυμπιακό θα είναι για εκείνον μία τεράστια ευκαιρία για να δώσει απαντήσεις σε εκείνους που λίγο έλειψαν να του καταστρέψουν την καριέρα. Ο Τζιόλης είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα μπορούσε με τα τρεξίματα του να δώσει αρκετές λύσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ η τεχνική του κατάρτιση θα ήταν χρήσιμη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στα αρνητικά το γεγονός, ότι δεν είναι και ο πιο δυναμικός κόφτης του πλανήτη. Δεν φημίζεται για το σκληρό του παιχνίδι, ενώ στον ψηλό τομέα υστερεί σε μεγάλο βαθμό από τους έτερους υποψηφίους. Η Σιένα αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 900.000 ευρώ, ενώ για την απόκτηση του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Πάρμα και Σανταντέρ.

Ο "αλμυρός" εκλεκτός του Ντάρκο

Ο σύμβουλος μετεγγραφών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τις τελευταίες μέρες έχει ρίξει στο... τραπέζι το όνομα του συμπατριώτη του διεθνή άσου, Ράντοσλαβ Πέτροβιτς. Ο 21χρονος "κόφτης", είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην πατρίδα του και αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών της Παρτιζάν. Αρκετά υψηλόσωμος (1.93μ.), με έφεση στο σκοράρισμα (24 συμμετοχές και 7 γκολ). Η περίπτωση του, όμως μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς το όνομα του βρίσκεται σε περίοπτη θέση, στην λίστα αρκετών ομάδων της Ευρώπης όπως η Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ. Σε αντίθεση με τον Τζιόλη, είναι αρκετά δυναμικός, ενώ οι ειδικοί επιμένουν πως έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα.
Λάτιν κόφτες έτοιμοι να... δαγκώσουν

Η Ουρουγουάη είναι μία ομάδα φύσει δυναμική, με παίκτες έτοιμους να... δαγκώσουν. Παραδοσιακά έβγαζε σκληροτράχηλους αμυντικογενείς παίκτες, οι οποίοι έκαναν καριέρα στην Ευρώπη, όπως ο Πάολο Μοντέρο. Στο τελευταίο Μουντιάλ ήταν εντυπωσιακή, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και έχοντας στην ενδεκάδα της 2 παίκτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο λόγος για τους Πέρεζ και Αραβέλο, οι οποίοι έχουν προταθεί και εξετάζονται από τον Ολυμπιακό. Δίχως αμφισβήτηση, μοιάζουν οι ιδανικοί για να πλαισιώσουν το Ντουντού, ο οποίος θέλει δίπλα του, ένα "μηχανάκι", το οποίο θα καθαρίζει για εκείνον τις δύσκολες φάσεις. Ο Πέρεζ είναι 30 ετών και έχει συμβόλαιο με τη Μονακό.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου, ζητάει 2.500.000 ευρώ για την πώληση του, ενώ ο παίκτης αξιώνει σχεδόν 1.500.000 ευρώ ως ετήσιες απολαβές. Πρόκειται για αρκετά χρήματα, τα οποία μέχρι στιγμής κρίνονται υπερβολικά. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον παρτενέρ του στην Εθνική, Αρεβάλο Ρίος, τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα, καθώς τα δικαιώματα του ανήκουν σε πρακτορείο μάνατζερ, το οποίο αξιώνει σχεδόν 2,5 εκ. δολάρια. Την ίδια ώρα, ο 28χρονος θέλει 600.000 ευρώ τον χρόνο προκειμένου να κάνει το άλμα στην Ευρώπη.

 
Top