Λύση με την οποία θα λειτουργήσει κανονικά ο δήμος Πειραιά και θα αποφευχθεί στάση πληρωμών, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, βρέθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μετά τη συνάντηση, για το θέμα της ρύθμισης των παλαιών οφειλών του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ο κ. Φασούλας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αν τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν, τα προβλήματα στάσης πληρωμών θα πάψουν να υπάρχουν στον Πειραιά».

«Δεν πρόκειται να γίνει στάση πληρωμών, γιατί συμφωνήσαμε συγκεκριμένα πράγματα. Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Όπως σημείωσε ο Π. Φασούλας, η λύση που βρέθηκε εξασφαλίζει οικονομικά το δήμο έως το τέλος του έτους. «Από κει και πέρα, περιμένουμε τη λειτουργία του Καλλικράτη όπου και εκεί θα υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις» σημείωσε.

Ο δήμαρχος Πειραιά, τέλος, ερωτηθείς σχετικώς, άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στο μεγάλο λιμάνι, λέγοντας ότι το έργο του εκεί «βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Υπάρχει ένα έργο που έχει γίνει και ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Γι΄αυτό το λόγο, δίνω τον αγώνα για να λυθούν τα προβλήματα του Δήμου που έχουν δημιουργηθεί πολύ πριν αναλάβω» δήλωσε συγκεκριμένα.

Σημειώνεται ότι οι λίστες με τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου αναμένεται να δοθούν επισήμως εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=346605&dt=02/08/2010#ixzz0vUprdVPM
 
Top