Μη ασφαλή για κατανάλωση από συγκεκριμένες ομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Αθηνών, είναι παγωτά δύο εταιρειών, αφού περιέχουν το αλλεργιογόνο «καζεΐνη γάλακτος», χωρίς να το αναγράφουν στη συσκευασία...


Η ανακοίνωση της Νομαρχίας Αθηνών «Ακατάλληλα παγωτά -ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ- εντόπισαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών καιενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό που έχει προμηθευτεί τα συγκεκριμένα παγωτάνα μην τα καταναλώσει, εάν παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση στην καζεΐνηγάλακτος.

Πρόκειται για τα προϊόντα: α) ΠαγωτόΓρανίταΦράουλα, μετηνεμπορικήονομασία «ALGIDA CALLIPO», πουπαράγεταιαπότηνεπιχείρηση «Unilever Deutschland Produktions GmbH & Co. OHG,Γερμανίας» για λογαριασμό της «ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas A.E.».Το προϊόνδιακινείται σε συσκευασίες των 105 g και με ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του2011. β) Παγωτό Γρανίτα Φράουλα, με την εμπορική ονομασία «Chill Out Push», πουπαράγεται από την επιχείρηση «ΕΒΓΑ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίεςτων 70 g και με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2012Κατά την εξέταση των δειγμάτων εντοπίστηκε η ύπαρξη της αλλεργιογόνου πρωτεΐνηςγάλακτος (καζεΐνη) η οποία δεν αναγραφόταν στις συσκευασίες ως όφειλαν οιεταιρείες παραγωγής. Η Νομαρχία Αθηνών απαίτησε ήδη την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου τωνσυγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οισχετικοί έλεγχοι».
 
Top