Στο άδειο (λόγω τιμωρίας) Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του πήρε εύκολα τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την Κέρκυρα. Το 2-0 είναι η πρώτη νίκη των “ερυθρολεύκων” στο πρωτάθλημα που είχαν για σκόρερ τους Μέλμπεργκ (29') και Ριέρα (86'). Καλύτερος παίκτης και MVP του Ολυμπιακού ο νεαρός Φετφατζίδης.


Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μεγάλη μπάλα απέναντι σε μια Κέρκυρα με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ορεξάτος και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Δεν μπορούσε να αναπτυχθεί εύκολα, οι χώροι ήταν κλειστοί, η Κέρκυρα πρέσαρε και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Δοκίμασε και από τον άξονα και από τις πτέρυγες, αλλά το γκολ (26΄ Μέλμπεργκ) ήρθε από στημένη φάση.

Το γκολ δεν αφύπνισε τον Ολυμπιακό, ο ρυθμός έπεσε και το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι η Κέρκυρα έμεινε και πάλι ταμπουρωμένη. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Παρασκευαΐδη στο 0-0, η Κέρκυρα ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Ο Ολυμπιακός πάγωσε το ρυθμό, έκανε καθυστερήσεις, στηρίχτηκε πολύ στις επιθετικές πρωτοβουλίες που έπαιρνε ο Φετφατζίδης που με όμορφο τρόπο προς το τέλος δημιούργησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού, που δεν ανέβασε στροφές και για αρκετή ώρα επαναπαύτηκε στο εύθραυστο 1-0.

Το φιλμ του αγώνα

9' Σέντρα του Ιμπαγάσα από αριστερά, κεφαλιά του Τοροσίδη μόλις άουτ
10' Κόρνερ του Επστάιν, δυνατή κοντινή κεφαλιά από τον Παρασκευαΐδη, εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ από τον Νικοπολίδη
17' Μακρινό σουτ-άουττου Αβραάμ Παπαδόπουλου
28' Έξοχη ατομική ενέργεια του Ριέρα, διαγώνιο σουτ του Ισπανού και απόκρουση από τον Κωνσταντόπουλο
29' ΓΚΟΛ (1-0): Κόρνερ του Ιμπαγάσα κεφαλιά από τον Μέλμπεργκ, η μπάλα στα δίχτυα του
Κωνσταντόπουλου
38' Σουτ του Μήτρογλου από πλάγια θέση, απέκρουσε σε κόρνερ ο Κωνσταντόπουλος
43': Ο Ιμπαγάσα στον Φουστέρ, το σουτ του δεύτερου κόντραρε στον Δημήτρη Ιωάννου και κατέληξε κόρνερ.
49' Σουτ του Ριέρα, απόκρουση σε κόρνερ από τον Κωνσταντόπουλο
82' Σουτ του Φετφατζίδη, νέα απόκρουση του Κωνσταντόπουλου
86' ΓΚΟΛ (2-0): Όμορφη ατομική προσπάθεια και ασίστ του Φετφατζίδη στον Ριέρα, που έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
88' Πλασέ του Φετφατζίδη, μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος

ΣΚΟΡΕΡ: 29 Μέλμπεργκ, 86' Ριέρα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαδόπουλος - Δ. Ιωάννου, Καλαντζής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα (79' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ (64' Ντουντού), Μήτρογλου (46' Μιραλάς).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Στολτίδης (46' Φλαβίνιο), Καλαντζής, Γιάντσης (46' Η. Ιωάννου), Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν (60' Λαμπρόπουλος), Μακρής.

Είπαν

Ερνέστο Βαλβέρδε: "Κάναμε μια νίκη ψυχολογίας. Αν εξαιρέσουμε ένα λάθος στην άμυνα από το οποίο δημιουργήθηκε η μοναδική ευκαιρία της Κέρκυρας, δεν απειληθήκαμε καθόλου από τον αντίπαλο. Το χτίσιμο της ομάδας γίνεται από την άμυνα προς την επίθεση και πρέπει να υπάρχει σιγουριά από την άμυνα που θα μεταφέρεται στις υπόλοιπες γραμμές.Πρόθεσή μου είναι η ομάδα να δίνει πάντα το 100%. Μπορούσαμε σήμερα να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ και κάποιος να πίστευε πως αυτό ήταν το τοπ της απόδοσής μας. Θα ήταν ωραίο να πετυχαίναμε πάντα πέντε γκολ όπως απέναντι στη Ρόμα, αλλά στο προηγούμενο ματς με τον Ηρακλή, όπως και σήμερα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Μας έλειψε πολύ ο κόσμος. Όταν παίζουμε χωρίς φιλάθλους, νιώθουμε πως είμαστε σε προπόνηση. Ο Μιραλάς μπορεί να προσφέρει και ως ακραίος, αλλά και ως κεντρικός επιθετικός. Από τον τρόπο παιχνιδιού της Κέρκυρας στο πρώτο ημίχρονο είχαν δημιουργηθεί κάποια κενά που ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί λόγω του κορμιού του, γι’ αυτό κι έβαλα τον Μιραλάς. Ήμασταν στατικοί στην επίθεση."

Βασίλης Τοροσίδης: "Μέχρι το 60' είχαμε ευκαιρίες, όπως το σουτ του Ριέρα. Το γεγονός πως χάσαμε το 1-0 σε 7 λεπτά στο Καυτανζόγλειο μας έκανε πιο προσεκτικούς. Μετά το 2-0 δείξαμε τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε σαν ομάδα".

Άριελ Ιμπαγάσα: "Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς καθώς δεν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η νίκη όμως ήρθε και αυτό είναι που μας ικανοποιεί. Ο χρόνος περνούσε και χάναμε ευκαιρίες κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς.Το σημαντικό είναι να δημιουργείς ευκαιρίες αλλά και να σκοράρεις. Δεν νιώθαμε καλά με τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά θέλουμε να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια".

Μπάμπης Τεννές: "Ποδοσφαιρικό παιχνίδι χωρίς κόσμο είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Πέρασαν 90 λεπτά, που κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δύσκολο για μια μικρομεσαία ομάδα όπως η Κέρκυρα να κάνει για δεύτερη φορά σερί ζημιά σε μία μεγάλη ομάδα. Ήταν πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού. Σεβαστήκαμε πολύ τον αντίπαλο. Πέρα από μία κεφαλιά του Παρασκευαΐδη δεν είχαμε καμία άλλη φάση. Ωστόσο δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Ξεχνάμε αυτό το ματς και κοιτάμε το επόμενο."

 
Top