«Εξάσφαιρη» Αρσεναλ, νίκες για Τσέλσι, Ρεάλ, Μπάγερν και Μίλαν
Εντυπωσιακές ήταν Τσέλσι και Αρσεναλ στην πρεμιέρα των ομίλων, καθώς αμφότερες ξεκίνησαν με ευρείες νίκες.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας νίκησαν εκτός έδρας τη Ζίλινα με 4-1, ενώ η Αρσεναλ συνέτριψε στο «Εμιρέιτς» την Μπράγκα με 6-0 με δύο γκολ από τους Φάμπρεγκας και Βέλα.

Στο ματς της ημέρας, ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν με δύο του γκολ (στο πρώτο η μπάλα βρήκε και τον Ανίτα) έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ κόντρα στον Άγιαξ, στο ντεμπούτο του Μουρίνιο, σε ένα ματς που η «βασίλισσα» έχασε πολλές ευκαιρίες.

Η περσινή φιναλίστ Μπάγερν νίκησε 2-0 τη Ρόμα με τα γκολ στο τελευταίο τέταρτο, ενώ η Μίλαν δυσκολεύτηκε, αλλά ανέλαβε δράση ο Ιμπραϊμοβιτς που με δύο δικά του γκολ έκαμψε την αντίσταση της Οσέρ.

5ος όμιλος

Η Μπάγερν με δυο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του ματς έκαμψε την αντίσταση της Ρόμα, χάνοντας και αρκετές ευκαιρίες στο β` μέρος. Αρχικά ο Μίλερ στο 78` με φαλτσαριστό ωραίο σουτ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83` ο Κλόζε με προβολή. Στο 81` ο Πιζάρο πάντως έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ οι Βαυαροί είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Κλόζε στο 77`.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η ρουμάνικη Κλουζ με δύο γρήγορα γκολ (9` Ραντα και 12` Τραορέ) νίκησε 2-1 τη Βασιλεία που είχε μειώσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Στόκερ στο πρώτο δοκάρι.

6ος όμιλος

Σε περίπατο, όπως αναμενόταν άλλωστε, μετέτρεψε το ματς στη Σλοβακία με τη Ζίλινα νικώντας με 4-1. Δύο γκολ πέτυχε ο Ανελκά και τα άλλα οι Στάριτζ, Εσιέν με την ομάδα του Αντσελότι να καθαρίζει το ματς από το ημίχρονο. Η Ζίλινα μείωσε στο 55` με προβολή του Οραβετς, από λάθος της αγγλικής άμυνας.

Στη Μασσαλία επικράτησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Η Μαρσέιγ τα… έχανε στο δεύτερο μέρος, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Βαλμπουενά στο 75` και η Σπαρτάκ την τιμώρησε! Στο 81` ο Κομπάροφ σούταρε από μέσα αριστερά η μπάλα κόντραρε στον Αθπιλικουέτα και πήγε στα δίχτυα του Μανταντά.

7ος όμιλος

Τα πλάνα με τον Ζοσέ Μουρίνιο να… χτυπιέται στον πάγκο σε κάθε χαμένη ευκαιρία της Ρεάλ ήταν όλα τα λεφτά! Ο Αγιαξ θα μπορούσε να φύγει με μεγαλύτερο σκορ αν δεν είχε σε καλή μέρα τον Στεκέλενμπουργκ. Πρώτα ο Ιγκουαϊν στο 31`, με την μπάλα πάντως να βρίσκει στον Ανίτα, έκανε το 1-0 και στο 73` ο «Ελ Πιπίτα» με κοντινό σουτ έγραψε το τελικό 2-0.

Οι αποδοκιμασίες με τη λήξη του πρώτου μέρους πήγαν… σύννεφο στο Μεάτσα, με τους τιφόζι να αποδοκιμάζουν τη Μίλαν,αλλά μετά ανέλαβε δράση ο Ιμπραϊμοβιτς! Ο Σουηδός φορ άρχισε την απόσβεση της μεταγραφής,αρχικά στο 66` όταν πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ και τρία λεπτά μετά με πλασέ από αριστερά έκανε το 2-0.

8ος όμιλος

Φουριόζα ξεκίνησε η Αρσεναλ που δεν λυπήθηκε την πρωτάρα Μπράγκα, «φιλοδωρώντας» τη με 6 γκολ! Δύο έβαλε ο Σεσκ (ένα με πέναλτι),δύο ο μικρός Μεξικανός Βέλα, και τα άλλα οι Αρσάβιν (είχε και δύο ασίστ) και Σαμάκ, σε μία εκπληκτική παράσταση των πιτσιρικάδων του Βενγκέρ.

Ο Κροάτης Σρνα με απευθείας φάουλ στο 71` έλυσε το «γόρδιο δεσμό» της σερβικής άμυνας, με τη Σαχτάρ να νικάει 1-0 την Παρτιζάν στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί ήταν πολύ καλύτεροι, με τον Λουίς Αντριάνο να κάνει ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Ε’ όμιλος

Μπάγερν-Ρόμα 2-0
(78` Μίλερ, 83` Κλόζε)

Κλουζ-Βασιλεία 2-1
(9` Ράντα, 12` Τραορέ – 45+ Στόκερ

ΣΤ’ όμιλος

Μαρσέιγ-Σπάρτακ Μόσχας 0-1
(81` Αθπιλικουέτα αυτ.)

Ζίλινα-Τσέλσι 1-4
(60` Οραβετς - 13` Εσιέν, 24`, 28` Ανελκά, 48` Στάριτζ)

Ζ’ όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ 2-0
(31`, 73` Ιγκουαϊν)

Μίλαν-Όσερ 2-0
(66`, 69` Ιμπραϊμοβιτς)

Η’ όμιλος

Άρσεναλ-Μπράγκα 6-0
(9` Φάμπρεγκας πεν., 53`, 30` Αρσάβιν, 34` Σαμάκ, 69`, 84` Βέλα)

Σαχτάρ-Παρτιζάν 1-0
(71` Σρνα)
spordog
 
Top