Aπό το http://www.kourdistoportocali.com/

O κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι είναι κατά του Μνημονίου.
Ελπίζουμε η αντίθεσή τουστο Μνημόνιο να είναι πιο συνεπής και προφανής απο την αντίθεσή του στη ντόπα.
Ήταν μέλος του Δ.Σ της περίφημης Άρσης Βαρών ο και τότε Νομάρχης, όταν έσκασε το περίφημο σκάνδαλο με την αλανιάρα Σου Λι που έδινε κατά λάθος ντόπες στα παλικάρια μας.
Μόνο που τότε ο κος Σγουρός, επέλεξε ν αφαιρέσει τ όνομά του απο...
το site της Ομοσπονδίας και να εξαφανισθεί.
Έγραφε σχετικά ο Συρίγος στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
Την περασμένη Παρασκευή, όταν έσκασε το σκάνδαλο στη άρση βαρών, στο site της ομοσπονδίας ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός αναφερόταν ως μέλος του Δ.Σ. της. Χθες το όνομα του ανθρώπου που είναι ταυτόσημο με την ελληνική άρση βαρών δεν υπήρχε, χωρίς, εν τω μεταξύ, να έχει ανακοινωθεί η παραίτηση του Γιάννη Σγουρού.
Το γεγονός προκαλεί κατάπληξη γιατί δεν είναι καθόλου συνηθισμένο παράγοντες του αθλητισμού να εξαφανίζονται σαν τους φαντομάδες από τους χώρους τους οποίους υπηρετούν. Πόσω μάλλον όταν έχουν τόσο μακρόχρονη και αποτελεσματική θητεία και επίσης όταν οι συνθήκες απαιτούν την παρουσία τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως με τον Σγουρό δεν είναι αν και πώς έφυγε το όνομά του από το Δ.Σ. της άρσης βαρών, αλλά η απουσία του από τη δύσκολη στιγμή που περνάει η ομοσπονδία του, το άθλημά του... Μια απουσία που δεν δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι, ταυτόχρονα είναι και γεν. γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, πράγμα που ίσως τον υποχρεώνει να είναι κάπως αποστασιοποιημένος και αντικειμενικός.
Και δεν δικαιολογείται, γιατί το αθλητικό οικοδόμημα που σήμερα φαίνεται να καταρρέει είναι δικό του. Οι άνθρωποι που είναι υπόλογοι είναι επίσης δικοί του. Ο Ιακώβου, που (ανεξάρτητα από τις ευθύνες του) νιώθει σήμερα μόνος και απροστάτευτος, ήταν το «άλτερ έγκο» του και ο μπροστάρης της προσπάθειας με την οποία ο ελληνικός αθλητισμός γέμισε μετάλλια, αλλά και ο Γιάννης Σγουρός γνώρισε την κοινωνική και πολιτική καταξίωση.
Γιατί, λοιπόν, κρύφτηκε; Και πολύ περισσότερο γιατί εκδίδει χρησμούς με τους οποίους εμφανίζεται ως, επί της ουσίας, αποστασιοποιημένος; Είναι δυνατόν να μην ήξερε τον έλεγχο που διέταξε η παγκόσμια ομοσπονδία; Οχι! Είναι δυνατόν να μην ειδοποίησε αμέσως την ΕΟΑΒ; Λογικά όχι. Είναι δυνατόν να μην ήξερε τι γίνεται στην ομοσπονδία και την εθνική ομάδα, από τη στιγμή που σε όλα τα πόστα είχε βάλει δικούς του ανθρώπους; Μοιάζει απίστευτο...
Κι όμως σήμερα ο Σγουρός όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά επιπλέον εμφανίζεται ενοχλημένος και από τη στάση κάποιων δικών του. Το κάνει, άραγε, για να προστατεύσει τον εαυτό του και ταυτόχρονα να θολώσει τα νερά ή γιατί υπάρχει πράγματι κάποια ρήξη με τους ανθρώπους που συμπορευόταν επί τόσα χρόνια;
Ο, τι και να συμβαίνει, ένα είναι βέβαιο: ο Σγουρός συνέβαλε περισσότερο από τον καθένα στο θαύμα της άρσης βαρών, αλλά και αποκόμισε (ΓΓΑ, μέλος της ΕΟΕ, γραμματέας της Παγκόσμιας, νομάρχης), όσα κανένας άλλος. Μπράβο του, αλλά όλα αυτά δεν του επιτρέπουν να είναι απών (ή έστω να τον παριστάνει...) τώρα που το σύστημα το οποίο αυτός έφτιαξε πήρε φωτιά.
Πιο παράξενη πάντως και από την εξαφάνιση του Σγουρού είναι η γενική σιωπή που την καλύπτει. Λες και εχθροί και φίλοι έχουν συμφωνήσει να μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη.
 
Top