vrettakos.jpgΟ υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη κ. Κούλης Βρεττάκος με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Σήμερα σε εποχές που οι θεσμοί αμφισβητούνται διαρκώς και ο λαός στερείται βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομα της οικονομικής κρίσης η Δημοκρατία μας δοκιμάζετε.

Στην δοκιμασία της αυτή έρχονται να προστεθούν τα πολλαπλά φαινόμενα διαφθοράς οι συναλλαγές και τα μικροσυμφέροντα, που δυστυχώς έχουν επηρεάσει και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έχουμε χρέος Δημοκρατικό να γυρίσουμε την πλάτη σ’αυτούς που μας πλήγωσαν και μας εξόργησαν .

Να οικοδομήσουμε μια πιο συμμετοχική δημοκρατία, με τον πολίτη συνδιαμορφωτή στην λήψη των αποφάσεων. Μέσα σε πλαίσια υγειούς διαλόγου και σεβασμού όλων των απόψεων να αποφασίζει η πλειοψηφία σεβόμενη όμως και την άποψη της μειοψηφίας.

Ας είναι η παγκόσμια μέρα της Δημοκρατίας μια γιορτή που θα αφιπνήσει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, θα αναδείξει τις αξίες που αντιπροσωπεύει η δημοκρατία και θα δώσει σημάδια ελπίδας σε μια χώρα που τόσο την έχει ανάγκη».

 
Top