Αναδημοσίευση από το blog: 907 - ΠΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

Προβληματισμός για την τακτική Μιχαλολιάκου, σκεπτικισμός για Μελά και Κασιμάτη, εγκράτεια σχετικά με την επιλογή προσώπου και στρατηγικής από τη Ρηγίλλης
Ρεπορτάζ: Βελισσάριος Δραγάτσης
Σοβαρός προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία σχετικώς με την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου για τον Πειραιά. Τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση για την κάθοδο του απερχομένου νομάρχη κ. Γιάννη Μίχα, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις σχετικώς με την επιλογή κατάλληλου αντιπάλου. Ως τώρα καταγράφονται έξι μνηστήρες για την υποψηφιότητα ενώ αιτιάσεις εις βάρος του αρμοδίου τομεάρχη κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου για την τακτική που ακολουθεί.

Ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποδίδουν σπουδή στον βουλευτή και τομεάρχη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο διότι φέρεται να διαβεβαίωνε πως το ΠΑΣΟΚ θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Φασούλα. Σε μια τέτοια περίπτωση μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος διαβεβαίωνε ότι θα κατερχόταν προσωπικώς ως υποστηριζόμενος υποψήφιος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως για τον Πειραιά και «θα έκανε περίπατο». Γι’ αυτό άλλωστε και ακολουθήθηκε ασαφής τακτική με διαρροές φημών και πληροφοριών προς τα ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, σάλος προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη Ρηγίλλης σύμφωνα με το ενημερωτικό ιστολόγιο “fimotro”.

Σε ανάρτηση του ιστολογίου (http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_9965.html) αναφέρονται τα εξής: «Για γέλια η κατάσταση στην Ρηγίλλης. Για να δείτε πόσο καφενείο είναι οι άνθρωποι εκεί, θα σας περιγράψουμε ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβη σήμερα. Σήμερα, λοιπόν, η Ρηγίλλης παρέλαβε… γκάλοπ της MRB για τον Πειραιά. Στη δημοσκόπηση συμπεριέλαβαν τρία πρόσωπα. Τον Νεράντζη, τον Μελά και τον Σπύρου! Ποιος είναι ο Σπύρου; Ο πρώην Δήμαρχος Πόρου Σπύρος Σπυρίδωνας. Οι εγκέφαλοι της Ρηγίλλης έδωσαν λάθος επώνυμο στην εταιρεία μετρήσεων! Δεν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο Σπύρου στον Πειραιά! Η εταιρεία δεν κατάλαβε το λάθος και τον συμπεριέλαβε στην έρευνα. Το περίεργο είναι πως πήρε 10% ένα ανύπαρκτο πρόσωπο στην έρευνα; Μιλάμε για πραγματικούς μπακάληδες! Με καλύτερο όλων τον Μιχαλολιάκο»

Η περίπτωση Κορκίδη
Ως τώρα έχουν ασκηθεί πιέσεις προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλη Κορκίδη προκειμένου να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο για την τετραετία 2011 – 2015. Ωστόσο εκείνος έχει απαντήσει αρνητικώς. Σύμφωνα με παράγοντες της πόλης, ο κ. Κορκίδης γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στο δήμο και στις υπηρεσίες ενώ δεν φέρεται πρόθυμος να ανοίξει μέτωπα και να αντιπαρατεθεί με πανίσχυρα και ανεξέλεγκτα σωματεία, όπως αυτό στη διεύθυνση καθαριότητας.

Συγκεκριμένες κατευθύνσεις φέρεται να
έχει δώσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
κ. Αντώνης Σαμαράς και δεν αποκλείεται
να παρέμβει προσωπικώς.

Η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί τον κ. Κορκίδη ως το ενδεδειγμένο πρόσωπο ενώ δεν αποκλείεται να πάρει πρωτοβουλία ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράςώστε να διαβουλευθεί προσωπικώς με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μάλιστα, ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει επισημάνει επανειλημμένως στον κ. Μιχαλολιάκο πως ο Πειραιάς μπορεί να αναδείξει κεντροδεξιό δήμαρχο υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. αν υπάρξουν δεσμεύσεις για:
1. Κάθαρση του Δήμου από «καρκινώματα» που περιστοίχισαν τόσο τον πρώην δήμαρχο κ.Χρήστο Αγραπίδη, όσο και τον απερχόμενο κ. Παναγιώτη Φασούλα. Φημολογείται μάλιστα ότι υπάρχει περίπτωση υπαλλήλου που διέθετε σύμβαση ειδικής συνεργασίας με δημοτική επιχείρηση του Πειραιά, μετατάχθηκε σε άλλη και με απόφαση δημάρχου προσλήφθηκε «με φωτογραφικό τρόπο» σε προσωποπαγή θέση.
Λέγεται από στελέχη της Ρηγίλλης ότι ο φάκελος με τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση του προέδρου της Ν.Δ. κι εκείνος θα δώσει το στίγμα των προθέσεων και της τακτικής που θα ακολουθηθεί αν ο Πειραιάς γίνει «γαλάζιος» μετά την 1η Ιανουαρίου 2011. Στον ίδιο φάκελο υπάρχουν επίσης στοιχεία για πρώην στέλεχος της δημοτικής αρχής Αγραπίδη που φέρεται να έχει εμπλακεί σε εργολαβίες πλατειών που δεν παραδόθηκαν ποτέ και σε συλλόγους – σφραγίδα που επιχορηγήθηκαν αδρά από τον Δήμο Πειραιά.
2. Καθαριότητα στην πόλη επί της ουσίας με συγκεκριμένο σχέδιο και αποτελέσματα που θα δικαιολογούν την οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί. Στόχος είναι να επικροτηθεί η δημοτική αρχή που μπορεί να αναδειχθεί στην πόλη από τον λαό χάρη στο έργο και τη βούληση την οποία θα επιδείξει από την αρχή της θητείας της.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να δοθεί χρίσμα στον κ. Παναγιώτη Μελά, μάλλον αυτό φαίνεται απίθανο αφού δεν διαθέτει ερείσματα σε περιοχές «υψηλού κινδύνου» για ένα νεοδημοκράτη υποψήφιο, όπως είναι δηλαδή τα Καμίνια, ηΠαλιά Κοκκινιά, αλλά και το Νέο Φάληρο (σ.σ. που αποτελεί ειδική περίπτωση για τη Ν.Δ. λόγω του έργου που έχει παρουσιάσει προσωπικά η αεικίνητη πρόεδρος του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Αθηναΐδα Αφεντούλη).
Τρεις προσωπικότητες

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ
κ. Γιώργος Κασιμάτης

Ένα όνομα που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και δεν προέρχεται από τον κομματικό μηχανισμό είναι αυτό του κ. Γιώργου Κασιμάτη, ο οποίος είναι πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ωστόσο, η ηλικία του κ. Κασιμάτη και η συνεργασία του με γνωστό δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού στο ΕΒΕΠ προκαλούν προβληματισμό για λόγους εσωτερικής επικοινωνιακής τακτικής του κόμματος.
Όσον αφορά στα ονόματα των κυρίων Νίκου Καραχάλιου και Σπύρου Καπράλου, λέγεται στη Νέα Δημοκρατία πως δεν είναι δυνατόν να εκτεθούν ξαφνικά σε τέτοιου είδους πολιτικές αναμετρήσεις, όταν απέναντι βρίσκεται ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής τόσο σε κεντροδεξιό, όσο και σε κεντροαριστερούς ψηφοφόρους όπως ο κ. Γιάννης Μίχας. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι θεωρείται προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
“Στρατιώτης” ο Καμμένος
Υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ. που εισηγούνται συγκρουσιακή αντιμετώπιση της υποψηφιότητας Μίχα με στοιχεία πόλωσης, αλλά και συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική που θα καταδικάζει την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η πιθανότητα να πάρει το χρίσμα ένα δυναμικό στέλεχος, με εμπειρία στον Πειραιά και ισχυρή επιρροή σε ειδικούς χώρους (όπως είναι η ναυτιλία, η εκκλησία, το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό) θα μπορούσε να θεωρηθεί μονόδρομος.

Ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας
κ. Πάνος Καμμένος.

Σ’ αυτήν την περίπτωση τα βλέμματα όλων στρέφονται προς τον πρώην υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πάνο Καμμένο (ο οποίος διαθέτει συν τοις άλλοις ισχυρό μηχανισμό, υποστηρίζεται από την ΟΝΝΕΔ και δεν έχει αντιπάθειες με ανερχόμενα στελέχη της Ν.Δ. όπως ο κ. Κώστας Κατσαφάδος).
Ήδη το ενδεχόμενο αυτό έχει συζητηθεί μεταξύ κομματικών παραγόντων της Ν.Δ. στον Πειραιά και τον κ. Καμμένο στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε πρόσφατα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, αλλά ο πρώην υφυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το ανερχόμενο στέλεχος
κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Παλιοί συνεργάτες του στο υπουργείο σχολιάζουν πάντως ότι ίσως ακολουθεί την τακτική που λέει: «Κοντός ψαλμός, αλληλούια»…
Τέλος, όσον αφορά στην περίπτωση του ανεξάρτητου υποψηφίου κ. Πέτρου Μαντούβαλου, στη Νέα Δημοκρατία αρκούνται να σχολιάσουν ότι πρόκειται για υποψήφιο τον οποίο υποστηρίζει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και ο πρόεδρός του κ.Γιώργος Καρατζαφέρης.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ψέγουν τον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας ότι ”έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή του κ. Μαντούβαλου όπως φαίνεται κι από την προσωπική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ”. Αφορμή στάθηκαν όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό εις βάρος του κ. Μίχα. Στη Ρηγίλλης πάντως δεν έδωσαν τόση προσοχή σε όσα διετύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όσο κυρίως στο περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής που συνέταξε ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.
paliakokkinia.blogspot.com
 
Top