Ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός, ικανοποίησε απόλυτα με την εμφάνισή του τους 30.000 φίλους του και νίκησε με 3-0 στο Καραϊσκάκη τον Αστέρα Τρίπολης. Σκόραραν οι Πάντελιτς (37'), Φουστέρ (62') και Φυτανίδης (72' αυτογκόλ). Αποβλήθηκαν στο 61' ο Μπαρτολίνι με 2η κίτρινη κάρτα και στο 90' ο Μπαστία.

Ήταν με διαφορά ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός που καθοδηγούμενος από έναν καταπληκτικό Ιμπαγάσα ενθουσίασε με την απόδοση του ιδίως στο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο. Κάθε κατεβασιά ...μύριζε γκολ, με τον Ιμπαγάσα να μοιράζει με μοναδικό τρόπο τις πάσες και στις πτέρυγες να κάνουν έξοχη δουλειά Ρόμενταλ και Ριέρα.

Ο Πάντελιτς σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι άνοιξε το σκορ, απέναντι σ' έναν Αστέρα που προσπάθησε μεν να βγει στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον ξέφρενο ρυθμό που επέβαλε ο Ολυμπιακός.

Οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν και στο δεύτερο ημίχρονο και από το 61' απέκτησαν αριθμητική υπεροχή με την αυστηρή αποβολή του Μπαρτολίνι. Και στο επόμενο λεπτό ουσιαστικά “κλείδωσαν” το αποτέλεσμα με το δεύτερο γκολ από τον Φουστέρ. Στο 69' ο Αστέρας θα μπορούσε να “μπει” ξανά στο ματς, αν δεν ακύρωνε ο διαιτητής Παμπορίδης το πεντακάθαρο γκολ του Πουλίδο με κεφαλιά. Λίγο αργότερα έγινε και το 3-0, με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένας επιβλητικός Ολυμπιακός, με ταλέντο, ποιότητα και επιθετικές αρετές, ιδίως με τον Ιμπαγάσα που έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.
Το φιλμ του αγώνα

1' Ο  Ρόμενταλ έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Φουστέρ πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ.
8' Σουτ του Αράς από τη γωνία της περιοχής, ο Νικοπολίδης έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ.
17' Ο Πάντελιτς έπιασεμσουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά.
27' Δυνατό μακρινό σουτ του Ριέρα, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντεγκρά.
36' ΓΚΟΛ (1-0): Σέντρα από δεξιά του Ριέρα, ο Πάντελις στην καρδιά της άμυνας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε και στο κεφάλι του Μπαρτολίνι και κατέληξε στα δίχτυα του Ντεγκρά.
47' Σουτ του Πάντελιτς μέσα από την περιοχή μόλις άουτ.
51' Δυνατό σουτ του Μπαστία απέκρουσε με τις γροθιές ο Νικοπολίδης.
56' Μπάσιμο και σουτ του Ριέρα, απέκρουσε σωτήρια ο Ντεγκρά.
59' Σουτ του Πάντελιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.
61' Ο Μπαρτολίνι μάρκαρε δυνατά τον Τοροσίδη έξω από την περιοχή, ο Παμπορίδης εξάντλησε κάθε αυστηρότητα και έδειξε 2η κίτρινη κάρταστον παίκτη του Αστέρα.
62' ΓΚΟΛ (2-0): Ο Φουστέρ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή μετά από στρώσιμο σε εκτέλεση φάουλ και πέτυχε το δεύτερο γκολ.
69' O Παμπορίδης ακύρωσε κανονικό γκολ του Αστέρα καταλογίζοντας -λανθασμένα- φάουλ στη κεφαλιά του Πουλίδο.
72' ΓΚΟΛ (3-0): Σέντρα από δεξιά του Ιμπαγάσα, ο Ντεγκρά προσπάθησε να απομακρύνει όμως η μπάλα χτύπησε στα πόδια του Φυτανίδη και κατέληξε στα δίχτυα.
89' Κόκκινη κάρτα στον Μπαστία που χτύπησε εκτός φάσης τον Ντουντού και δικαιολογημένα αποβλήθηκε.

ΣΚΟΡΕΡ:
 36' Πάντελιτς, 62' Φουστέρ, 72' αυτ.Φυτανίδης
ΔΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιμπαγάσα, Ραούλ Μπράβο - 19' Αργυρόπουλος, 65' Μπαστία
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 61' Μπαρτολίνι (2η κίτρινη), 89' Μπαστία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος (76' Μοδέστο), Ντουντού, Ιμπαγάσα (84' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Ριέρα, Ρόμενταλ, Πάντελιτς (63' Μιραλάς)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Αράς (76' Φορτούνης), Μάρτινς, Ρούμπιλ (46' Ουντότζι), Καρέρα (63' Πουλίδο).
Είπαν
Βαγγέλης Μαρινάκης: "Είδατε πως όταν ο Ολυμπιακός έχει τον κόσμο του είναι μια άλλη ομάδα. Και βλέπετε ότι έχουμε ένα ρόστερ με τεράστιες δυνατότητες και σε λίγο καιρό θα βλέπουμε πάρα πολύ ωραίο θέαμα. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Σ' ότι αφορά στο γκολ του Αστέρα Τρίπολης που ακυρώθηκε κατά την γνώμη μου όπως το είδα ήταν κανονικό γκολ".
Ερνέστο Βαλβέρδε: "Η αλήθεια είναι πως έγινε ένα ωραίο ματς, ειδικά στο πρώτο μέρος όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες, καλό ρυθμό, αλλά πετύχαμε μόνο ένα γκολ. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση. Είχαμε γρήγορο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες. Πάντα θέλουμε να παίζουμε έτσι. Δεν ήταν άσχημο το δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν εξίσου καλοί, με πολλές ευκαιρίες. Είμαστε ευχαριστημένοι. Μας λείπει το γρήγορο δεύτερο γκολ στον αγώνα. Κάνουμε πολλές ευκαιρίες, αλλά πετυχαίνουμε λίγα γκολ. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Αυτό που μου άρεσε στο ματς είναι πως όταν χάναμε την μπάλα παίρναμε γρήγορα θέση άμυνας. Αμυνόμασταν πολύ γρήγορα και άμεσα. Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο Ιμπαγάσα. Όλοι μας βοηθάνε. Δεν σημαίνει πολλά πράγματα επειδή εντός αρχίζει στην εντεκάδα και εκτός έδρας όχι. Απόψε φάνηκε περισσότερο από τους άλλους και του αξίζει ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά η λίστα των MVP στο παιχνίδι σήμερα ήταν μεγάλη. Ήταν όλοι οι παίκτες πολύ καλοί. Ολόκληρη η ομάδα ήταν εξαιρετική και αυτό τα παιδιά το κατάφεραν μόνοι τους μέσα στο γήπεδο. Δεν το κατάφερα εγώ. Όλοι τους ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους και έκαναν αυτό που έπρεπε".
Αριέλ Ιμπαγάσα: "Δημιουργήσαμε και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη, πολύ περισσότερο όμως που έφυγε ο κόσμος χαρούμενος. Δεν είναι δική μου δουλειά να σκοράρω. Μου αρέσει να μοιράζω ασίστ και χαίρομαι πολύ που με καταλαβαίνουν οι συμπαίκτες μου. Σήμερα έβαλα ένα γκολ αλλά ακυρώθηκε από τον διαιτητή, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Ο κόουτς με ξέρει καλά από τη Βιγιαρεάλ. Εχω παίξει πολλές φορές αυτήν τη θέση. Εγώ είμαι χαρούμενος που έπαιξα και αν χρειαστεί να παίξω και πιο μπροστά θα το κάνω χωρίς πρόβλημα".

Ντουντού: "Την περιμέναμε αυτήν την εμφάνιση και δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα για να τα καταφέρουμε. Πιέσαμε από το πρώτο λεπτό και ήμασταν το αφεντικό στο παιχνίδι. Ο Μπαστία με έπαιζε σκληρά σε όλο το παιχνίδι. Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια, όλοι είδαν ότι ήταν μια δίκαιη αποβολή."

Άλμπερτ Ριέρα
: "Κλειδί σήμερα ήταν ο κόσμος. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για πρωτάθλημα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή μας εμφάνιση. 'Εχουμε πολλή δρόμο μπροστά μας και γι` αυτό πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλεια."
Βαγγέλης Βλάχος: "Δεν με προβληματίζει το γεγονός πως χάσαμε 3-0 από τον Ολυμπιακό, που μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ. Ο Ολυμπιακός, μας κέρδισε κατά κράτος σε όλους τους τομείς και είχε τη δυνατότητα να πετύχει και άλλα τέρματα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι χάσαμε δύο παίκτες (σ.σ. λόγω των αποβολών). Δεν ήμασταν καλοί. Ο φόβος και η ποιότητα του αντιπάλου έκαναν τη μεγάλη διαφορά. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο στο κέντρο και ήταν επόμενο, με τους παίκτες και την ποιότητα που διαθέτουν, να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Ήταν μία εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό".
 
Top