Με το πρώτο γκολ του Μάρκο Πάντελιτς στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολα από τις Σέρρες, νικώντας με 1-0 τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, που είχε δοκάρι στο 71΄ με τον Φουστέρ. Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Πανσερραϊκός, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία προς την εστία του Νικοπολίδη. Ο κακός Ολυμπιακός στα πρώτα 20 λεπτά ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Από πάσα του Φουστέρ, ο Ριέρα βρέθηκε στο ύψος της περιοχής κι έπιασε το αριστερό σουτ, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ράντμαν.

Με την πάροδο του χρόνου οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίρνουν την πρωτοβουλία και στο 32΄ προηγήθηκαν με τον Πάντελιτς, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας από κανονική θέση και, αφού κέρδισε την κόντρα με τον Ράντμαν, δεν δυσκολεύτηκε σε άδεια εστία να ανοίξει λογαριασμό στη Σούπερ Λίγκα (0-1). Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Σε δύο περιπτώσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (Φετφατζίδης και Πάντελιτς) οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» το ματς, αλλά στην πρώτη φάση ο νεαρός αστόχησε από πολύ κοντά, ενώ στη δεύτερη ο γκολκίπερ του Πανσερραϊκού «νίκησε» στο τετ-α-τετ τον Σέρβο.

Στη μοναδική καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Πανσερραϊκός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Γαλανόπουλος, ο οποίος βρέθηκε μόνος του πλάγια δεξιά, αντί να κάνει το σουτ προς την εστία, επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα, χωρίς να βρει κάποιο συμπαίκτη του. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 51΄, με τον Πάντελιτς να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Φουστέρ, ο οποίος μόνος του μέσα στην περιοχή σούταρε πάνω από το δοκάρι. Στο 55΄ οι Σερραίοι «άγγιξαν» την ισοφάριση με το απευθείας φάουλ του Λεοζίνιο, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Νικοπολίδης, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να πλασάρει προς την εστία. Ο Πανσερραϊκός ζήτησε πέναλτι στο 59΄ σε χέρι του Τοροσίδη από γύρισμα του Γεωργιάδη. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 71΄, με τον Φουστέρ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν.

Οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του β΄ μέρους, πίεσαν με όλες τους τις δυνάμεις, παρόλα αυτά δεν έβγαλαν την ξεκάθαρη ευκαιρία και μοιραία γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός νίκησε με εμφάνιση που θα ξεχαστεί πάρα πολύ γρήγορα... Κίτρινες: Λεοζίνιο, Βρούτσινα, Γαλανόπουλος / Τοροσίδης, Χολέμπας, Νικοπολίδης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Αμπουμπακάρι, Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης (83΄ Νταλέ), Μπέλιτς, Βρούτσινα, Μαβενέ, Λεοζίνιο (76΄ Τάντιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μοϊσές, Ντουντού, Φετφατζίδης (69΄ Ρόμενταλ), Φουστέρ (83΄ Ιμπαγάσα), Ριέρα, Πάντελιτς (60΄ Μήτρογλου).


ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΛΟΓΛΟΥ

ΠΗΓΗ:sigmalife.com

 
Top