Kλίμα τρομοκρατίας και… χουντικές τακτικές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αριστοτέλη στη βορειοανατολική Χαλκιδική καταγγέλλονται από τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού από τα μεταλλεία των Σκουριών, κατοίκους. Ολόκληρα χωριά βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών και οι κάτοικοί τους καλούνται να καταθέτουν, στο πλαίσιο μια προανακριτικής διαδικασίας η οποία θυμίζει τακτικές δικτατορικού καθεστώτος. Συνολικά, σύμφωνα με τον Τόλη Παπαγεωργίου, επικεφαλής της επιτροπής αγώνα από το ξημέρωμα της προπερασμένης Κυριακής, οπότε ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής, έχουν γίνει από την Ασφάλεια Πολυγύρου περίπου 100 προσαγωγές κατοίκων. 
Σήμερα Τρίτη (5/3) κλήθηκαν από την Ασφάλεια για να καταθέσουν για την υπόθεση ακόμη 13 άνθρωποι, όλοι κάτοικοι Ιερισσού, μεταξύ των οποίων και μια μαθήτρια Λυκείου, μόλις 15 ετών! 
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με το Α.Τ. Πολυγύρου, το οποίο δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει στο μείζων ερώτημα: «ως τί κλήθηκε η μαθήτρια;» και παραπέμπει στην Ασφάλεια, η οποία επίσης δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να απαντήσει σαφώς στο ερώτημά μας.
Αύριο θα βρεθούν στον Πολύγυρο για να καταθέσουν ακόμη οκτώ άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ήδη κληθεί από την «αναρμόδια» Ασφάλεια. 
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, για την τρομοκράτηση των κατοίκων από την Αστυνομία, για το οικονομικό παρασκήνιο της υπόθεσης, καθώς και για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μπορείτε να διαβάσετε στο HOT DOC που κυκλοφορεί την προσεχή Πέμπτη (7/3).
 http://www.koutipandoras.gr
 
Top